*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 15 Yıl ‘Hastalık İzninde’ Olan Çalışan Zam İstedi, Mahkeme Kararını Verdi  (Okunma sayısı 386 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
15 Yıl ‘Hastalık İzninde’ Olan Çalışan Zam İstedi, Mahkeme Kararını Verdi



IBM çalışanı, 15 yıldır hastalık izninde ödenen maaşının enflasyonla beraber eridiğini söyleyerek zam istedi. Mahkeme 2008’den beri hastalık iznin olan çalışan için kararını verdi.

IBM’de 2000 yılında işe giren Ian Clifford, 2008 yılında hastalık iznine ayrıldı. Bilişim teknolojisi biriminde görev yapan Clifford, 15 yıldır hastalık izninde olduğu şirketinden zam talep edince mahkemelik oldu. Birleşik Krallık’ta yaşayan Clifford, 2013’de şirkete şikayette bulunarak hiç çalışmadığı 5 yıllık süreçte maaşına zam yapılmadığını ve tatil ikramiyesi almadığını bildirdi.

Şirket ve çalışan arasında 2013 yılında anlaşma yapıldı. IBM, Clifford’u engelli kapsamına aldı, işten çıkarmadı ve çalışma zorunluluğunu da kaldırdı. Engelli planındaki kişilere, iyileşene veya emekli olana kazancının yüzde 75’i verildiği sırada Clifford, 54 bin 28 sterlin kazanıyordu. Şirket, tatil ikramiyesi için de Clifford’a 8 bin 685 sterlin ödedi. Çalışan da bu konuda bir daha hiç şikayetçi olmamayı kabul etti.

Fakat Clifford, 2022 yılının şubat ayında engelli ayrımcılığı iddiasında bulundu ve iş mahkemesine gitti. 2013 yılından beri zam almadığını, tatil ikramiyesi verilmediğini söyleyen Clifford, kötü muamele yapıldığını ve enflasyon nedeniyle parasının eridiğini söyledi.

“Çalışan ile Çalışmayan Arasındaki Fark Bu”

Clifford’un başvurusu üzerine hakim Paul Housego, davayı reddetti. Zammın aktif işçilere yapılıp, çalışmayan işçilere yapılmamasının bir fark olduğunu belirten hakim, “Ancak benim görüşüme göre bu, engellilikten kaynaklanan bir sorun değil” dedi.

Hakim, engelli planının sadece engelli bireylere sunulduğunu hatırlatarak diğer çalışanlarla karşılaştırılamayacağını belirtti:

“Planın daha cömert olmaması engelli ayrımcılığı değil”

The Telegraph


ETİKETLER Birleşik KrallıkEngelliHastalık İzniIBMMaaş Zammı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri