*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İran’da Emekli Maaşı Paniği: ‘Yunanistan 100 Ada Sattı, Biz de Yapalım’  (Okunma sayısı 358 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
İran’da Emekli Maaşı Paniği: ‘Yunanistan 100 Ada Sattı, Biz de Yapalım’



İran’da hükümetin emekli maaşlarını ödeyemediğini ve bunun için Basra Körfezi’ndeki adaları satmak zorunda kalabileceklerini ifade eden Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü Seccad Padam görevden alındı. Padam, “Yunanistan, uluslararası sistemden borçlandığı emeklilik sisteminin taleplerini karşılayabilmek için 100 ada sattı, biz de o yola gidiyoruz” dedi.

İran Resmi Haber Ajansı IRNA’ya göre, Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığına bağlı Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü Padam, bir açıklamasında, emekli maaşlarının ödenmesi için adaları satmak zorunda kalabileceklerini söyledi.

Bu konuda Yunanistan’ı örnek veren Padam, “Tek bir toprak parçası kaybetmemek için 300 bin şehit veren bizler, emekli maaşlarını ödemek için Kiş’i, Keşm’i ve Huzistan’ı satmak zorunda kalabiliriz. Yunanistan bu deneyimi yaşadı. Yunanistan, uluslararası sistemden borçlandığı emeklilik sisteminin taleplerini karşılayabilmek için 100 ada sattı, biz de o yola gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tepkiye Yol Açtı”

Tepkiler üzerine Çalışma ve Sosyal Refah Bakanlığı bir açıklama yaparak, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürü Seccad Padam’ın “emekli sandıklarıyla ilgili asılsız ve ölçüsüz açıklamaları nedeniyle görevinden alındığını” duyurdu.

AA


ETİKETLER Basra KörfeziEmekliEmekli MaaşıİranYaşlıYunanistan kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri