*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Havayolu Seyahatlerinde Yeni Adımlar Bekliyor  (Okunma sayısı 347 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Engelliler Havayolu Seyahatlerinde Yeni Adımlar Bekliyor
« : Mayıs 21, 2023, 12:48:57 ÖÖ »
Engelliler Havayolu Seyahatlerinde Yeni Adımlar Bekliyor



Avrupa Engelliler Forumu (EDF), engelli insanların kabusa dönüşen havayolu yolculuğu konusunda sesini yükseltiyor. Brüksel merkezli Avrupa Engelliler Forumu (EDF) tarafından yayınlanan rapora göre, Avrupa’da engelli insanlar uçarken hala orantısız engellerle karşılaşıyor. Genellikle tekerlekli sandalyeler veya yardımcı köpekler gibi ekipmanlarla ilgili sözde güvenlik nedenlerinden dolayı uçağa alınmama yaygın bir durum haline geldi.

Brüksel merkezli Avrupa Engelliler Forumu (EDF) raporu, Avrupa Birliği’ni hava yolculuğunun herkes için erişilebilir olmasını sağlamak için güçlü düzenlemeler uygulamaya çağırdı.

“Engelliler Kabus Yaşıyor”

EDF, havayolundan havayoluna önemli ölçüde farklılık gösteren kuralların bulunmasının veya yorumlanmasının genellikle zor olduğunu ve bu durumun engelli yolcuların uçağa alınmamasına neden olabileceğini söyledi.

EDF başkanı Gunta Anca, “Raporumuz, engelli kişilerin her gün milyonların yaptığını yapmaya çalıştıklarında yaşadıkları kabusları açıkça gösteriyor. Biz insanız… İş, aşk, aile ve eğlence için seyahat ediyoruz. Havayollarının bunu fark etmeye başlaması gerekiyor” dedi.

“Yönetmelik Gözden Geçirilmeli”

Türkiye Turizm’de yer alan habere göre; Kasım 2021’de East Midlands havaalanında İspanya’nın Malaga şehrine uçağa binmesi, yer görevlileri tekerlekli sandalyesinin “çok ağır” olduğunu iddia ettiği için reddedilen genç İngiliz Brandon Aughton örneğini verdi.

EDF, Avrupa Komisyonu’nun uçağa alınmama vakalarını ortadan kaldırmak için yönetmeliği gözden geçirmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, bir taşıyıcı yine de uçağa binmeyi reddederse, hızlı ve adil bir tazminat hakkını da getirmelidir.

EDF, yolcuların mobilite ekipmanlarındaki tahribatın ve hasarın yaygın olduğunu ve bunun yalnızca onarımı için çok paraya mal olmakla kalmayıp, aynı zamanda yaşamı tehdit eden bir risk oluşturduğunu söyledi.

“Tekerlekli Sandalyesi Kırıldı”

EDF yönetim kurulu üyesi Nadia Hadad, Mısır’daki Şarm El-Şeyh’ten Brüksel’e giden bir uçuş sırasında tekerlekli sandalyesinin arkasının kırıldığını söyledi. Hadad, “Bağımsızlığım elimden alındı ​​ve onu geri almak için para ödemek zorunda kaldım” dedi.

EDF, şu anda havayolları tekerlekli sandalyeleri ve diğer cihazları bagaj olarak sınıflandırdığından, yani tazminat genellikle maliyeti karşılamadığından, AB yönetmeliğinin şirketlerin “hasar görmüş ve kaybolan mobilite ekipmanı için tam sorumluluk” tesis etmesi gerektiğini söyledi.

Rapor, 3 Mayıs’ta AB’nin Ulaştırmadan Sorumlu Komiseri Adina Valean’a sunulacak.

airporthaber.com


ETİKETLER ABAvrupaEngelliEngelli YolcuErişilebilirlikHavayoluUlaşılabilirlik kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri