*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Fransa’da Emeklilik Yaşı Resmen 64’e Yükseltildi!  (Okunma sayısı 355 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Fransa’da Emeklilik Yaşı Resmen 64’e Yükseltildi!
« : Mayıs 19, 2023, 06:02:35 ÖS »
Fransa’da Emeklilik Yaşı Resmen 64’e Yükseltildi!



Anayasa Konseyi’nin Fransa Cumhurbaşkanı’nın emeklilik reformlarının temel hükümlerini onaylamasının ardından yeni protestolar patlak verdi. Fransa’da emeklilik yaşı 64’e yükseldi, ortalık yangın yerine döndü!..

Fransa Anayasa Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un emeklilik reformlarının temel unsurlarını onaylaması, plana karşı ülke çapında yeni protestoları tetikledi. Dokuz üyeli Anayasa Konseyi Cuma günü, yasanın yasaya uygun olduğuna karar vererek emeklilik yaşının 62’den 64’e çıkarılması da dahil olmak üzere temel hükümlerin lehinde karar verdi.

Büyük şirketleri 55 yaşın üzerinde kaç kişi çalıştırdıklarına ilişkin verileri yayınlamaya zorlama çabaları ve yaşlı işçiler için özel bir sözleşme oluşturmaya yönelik ayrı bir fikir de dahil olmak üzere altı küçük teklif reddedildi. Karar, Macron’un aylarca protesto ve grevlere yol açan popüler olmayan değişiklikleri uygulamasının yolunu açıyor.

“Macron, Emeklilik Zaferini Elde Etti”

Karar, Macron için bir zaferi temsil ediyor, ancak analistler, yüzlerce kişinin yaralanmasına neden olan bazen şiddetli protestolarla ülke için aylarca kesintiye neden olurken, bunun 45 yaşındaki için büyük bir kişisel maliyete neden olduğunu söyledi.

Gotik şaheseri tahrip eden bir yangından dört yıl sonra Notre Dame katedralindeki restorasyon çalışmalarını denetleyen Macron, Cuma günü “Yoldan ayrılmamak, benim düsturum bu” dedi. Paris Belediye binası önünde toplanan binlerce protestocu mahkeme kararını yuhaladı. Bazıları daha sonra şehir merkezine yürüdü.

“Fransa’da Sokaklar Savaş Alanına Döndü”

Marsilya ve Toulouse da dahil olmak üzere diğer şehirlerde ve polisin göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı Lyon’da yüzlerce kişinin katıldığı protestolar patlak verdi. Batıdaki Rennes şehrinde protestocular bir polis karakolunun girişini ateşe verirken, şehirde başka yangınlar da çıktı.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, “Rennes’te savaşmaya kararlı haydutlar tarafından yapılan saldırılar kabul edilemez” dedi. Macron, sendikalar, bazı muhalif milletvekilleri ve Fransız toplumunun kesimleri arasında güveni yeniden tesis etmeye çalışması gereken bir durumla karşı karşıya. CGT sendikası lideri Sophie Binet, “Bütün işçi sendikaları Cumhurbaşkanı’nı biraz sağduyu göstermeye, ülkede olup bitenleri dinlemeye ve anlamaya ve bu yasayı çıkarmamaya çağırıyor” dedi.

avazturk.com


ETİKETLER Emeklilik ReformuEmmanuel MacronFransaYaşlı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri