*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Engelli Öğrencileri Ağırladı  (Okunma sayısı 395 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Kocaeli Üniversitesi Rektörü, Engelli Öğrencileri Ağırladı



Kocaeli Üniversitesi’nde eğitimlerini sürdüren engelli öğrenciler, erişilebilirlik konusu üzerine görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk’ü ziyaret etti.

Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yıldırım ile Kocaeli Üniversitesi Engelliler Araştırma Uygulama Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Elif Karagün de hazır bulundu. Engelliler Araştırma Uygulama Birimi’nin faaliyetlerinin anlatıldığı ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verilen ziyarette, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, farklı engel gruplarından öğrencilerin sorunlarını dinledi.

Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, “Özel durumu olan öğrencilerimizin pek çok zorluğun üstesinden gelerek üniversitede olmaları, topluma örnek olacak bir başarı öyküsü durumunda” diyerek bu rol modellerin gelecek nesillere, çocuk ve gençlere tanıtılması gerektiğini, bu kapsamda da her zaman yanlarında olduklarını belirtti.

Görüşmede işitme engelli öğrenciler için işaret dili çevirisi de yapıldı. İşaret dili çevirisi Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü mezunu Yağmur Aktaş tarafından yapıldı.

Özgür Kocaeli


 KATEGORİLER Eğitim
 ETİKETLER Engelli ÖğrenciErişilebilirlikİşaret Diliİşitme EngelliKocaeli ÜniversitesiRektör kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri