*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ulucanlar Cezaevi’nde Kabartma Harfli Broşürler Hizmette  (Okunma sayısı 1896 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ulucanlar Cezaevi’nde Kabartma Harfli Broşürler Hizmette
« : Temmuz 22, 2014, 01:23:32 ÖÖ »
Ulucanlar Cezaevi’nde Kabartma Harfli Broşürler Hizmette



Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni ziyaret eden vatandaşlara, artık sesli rehberler eşlik ediyor. Bu sayede vatandaşlar, Ulucanlar Cezaevi hakkında daha fazla bilgiye sahip olabiliyor.

Müze gişesinden temin edilebilen sesli rehber cihazı sayesinde, ziyaretçiler müze hakkındaki tüm detayları kulaklarına taktıkları cihazdan öğrenebilecek. Ayrıca müzenin yabancı ve görme engelli ziyaretçileri de unutulmadı. Yabancı turistler için İngilizce sesli rehber ve görme engelliler için ise kabartma harfli broşürler hizmete girdi.

TÜM KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR

Gün içerisinde yaklaşık 1000 ziyaretçi ağırlayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi, artık sesli rehber cihazı ile gezilebilecek. Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların tarihe yolculuğu sesli rehberler eşliğinde gerçekleşecek. Vatandaşlar, bu cihaz sayesinde bir yandan zamandan tasarruf ederken,diğer yandan da daha keyifli bir gezinin kapısını aralayacak. Sesli rehber, Türk siyaset tarihinde birçok önemli isme ev sahipliği yapmış ve önemli bir yer edinmiş olan Ulucanlar Cezaevi hakkındaki tüm bilgileri ziyaretçilere sunuyor.

TURİSTLER VE GÖRME ENGELLİLER DE UNUTULMADI

Açıldığı günden bu yana 400 bine yakın ziyaretçi ağırlayan Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde turistler de göz ardı edilmedi. Sesli rehber cihazı, Türkçe’nin yanı sıra İngilizce olarak da hizmet veriyor. Vatandaşlara sağladığı kolaylıklarda sınır tanımayan Altındağ Belediyesi, görme engellileri de unutmuyor. Görme engelli vatandaşlar için Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nin tanıtım broşürleri, Braille Alfabesi’ne çevrildi. Görme engelli ziyaretçilere, müze gişesinden de gereken destek veriliyor.

11.07.2014 - İHA