*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Turizmde Engellilere Yönelik Algı Değişmeli  (Okunma sayısı 2315 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Turizmde Engellilere Yönelik Algı Değişmeli
« : Haziran 11, 2014, 05:16:26 ÖS »
Turizmde Engellilere Yönelik Algı Değişmeli



Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Finike Meslek Yüksekokulu tarafından 'Engeliler Haftası' dolayısıyla düzenlenen toplantıda Türkiye Sakatlar Demeği Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Karavural, 'Farkındalığa Yolculuk' projesi hakkında bilgi verdi. Karavural, 'Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi' hedeflenen proje ile engelliler ile ilgili toplumsal farkındalığı arttırmayı amaçladıklarını vurguladı. Yaşamın bütün alanlarında engellerin kaldırılması gerektiğine dikkat çeken Karavural, sosyal değişime ivme kazandırarak engellilerin topluma, tam ve etkin katılımlarının sağlanmasını istediklerini kaydetti.

HER BİREY TATİL İSTER

Her bireyin ister engelli, ister engelsiz olsun tatile ihtiyaç duyduğunu söyleyen Karavural, "Günlük çalışma hayatının dışında her birey belli bir süre tatil yapmalıdır. Tatil hem ruh hem de beden sağlığı için gereklidir. Ancak hizmet sunulurken engeliler için düzenlenmiş altyapı eksiklikleri ciddi sorun yaratıyor, özgürlük alanları daraltılıyor. Bu nedenle engeliler için özel teknik düzenlemeler yapılmalıdır" diye konuştu.

ENGELLİNİN BEKLENTİSİ

Engelli turizminde dikkat edilmesi gereken ayrıntılara dikkat çeken Karavural, şunları kaydetti: "Engelli bireylerin gerek odalarındaki özel alanları, gerekse genel alanları, kullanım alışkanlıkları ve refleksleri farklıdır. Asansör, rampa, odalardaki duş ve tuvaletlerde ile koridorlarda engelsiz bireylerle birlikte kullanabileceği düzenlemeler yapılmalıdır. Bunun yanı sıra engelli bireylerin tatil beklentileri, engelsiz bireylerin tatil beklentilerinden farklı değildir. Sıradan bir gülümseme, sıradan bir merhaba, sıradan bir nezaket, sıradan bir yarenlik nasıl sağlam bireylerin beklentisi ise engellilerin de beklentisi o kadardır."

19.05.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : Gaste seda sayan  seri cs spor müzikleri su ile ilgili kompozisyon sxe wall tarih şeridi nedir vista tema türkçe vista ultimate indir  xp orjinalleştirme şiir okuyan sanatçılar opr