*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Bakımında Yeni Hizmet Modelleri Üretilecek  (Okunma sayısı 327 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli Bakımında Yeni Hizmet Modelleri Üretilecek
« : Haziran 03, 2021, 01:58:45 ÖS »
Engelli Bakımında Yeni Hizmet Modelleri Üretilecek



01.06.2021 tarihinde Saat:14:00’te Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezlerinde görev yapan personelin katılımıyla bir çevrimiçi toplantı düzenlendi.

Evde Bakım ve Gündüz Hizmetler Daire Başkanlığı Gündüz Sosyal Hizmetler Birimince hazırlanan “Engelli Bireylere Yönelik Gündüz Hizmet Merkezi Rehberi”ne ilişkin bilgilendirme ve paylaşım toplantısının moderasyonu Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Coşgun GÜRBOĞA tarafından gerçekleştirildi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ toplantının açılış konuşmasında, öncelikle pandemi sürecinde Genel Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarda görev yapan tüm personele özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti, olağanüstü bir çabayla engelli ve yaşlı bireylere hizmet vermeye devam edileceğini belirtti.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ: Adanmış Hayatların Omuzlarındaki Yükü Hafifletmek İçin Yeni Hizmet Modellerinin Üretilmesi Şart

Bakanlık olarak yürütülen bütünleşik bakım modelinde en önemli unsurun evde bakım olduğundan bahisle evde bakım hizmetinin genellikle anneler tarafından yürütüldüğünü ifade eden Uzm. Dr. Orhan KOÇ; bu adanmış hayatların omuzlarındaki yükü hafifletmek için yeni hizmet modelleri üretilmesinin şart olduğuna değindi.

Halihazırda evde bakıma destek hizmetlerinin ve evde sosyal hizmet uygulamasının bazı illerde tatbik edilmesine karşın yaygınlaştırılmasına ihtiyaç olduğunu, evde sosyal hizmet uygulamalarının evde yaşlı bakımı, evde engelli bakımı ve evde sağlık hizmeti olmak üzere üç boyutu bulunduğunu söyledi.

Gündüz bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin öneminden bahsederek bütünleşik bakım anlayışı çerçevesinde evde bakım, evde sosyal hizmetler, evde sağlık hizmetleri ve gündüzlü hizmetlerin entegre bir biçimde uygulanmasının önemini anlattı.

Gündüz hizmetlerinin nitelikli şekilde ve belirli standartlar doğrultusunda yürütülebilmesinin sağlanması amacıyla Evde Bakım ve Gündüzlü Hizmetler Daire Başkanlığınca hazırlanan “Engelli Bireylere Yönelik Gündüz Hizmet Merkezi” rehberinin önemine temas eden Uzm. Dr. Orhan KOÇ, Rehberin alanda ihtiyaç olduğu üzere gündüz hizmetlerine ilişkin bir çerçeve model sunduğunu belirtti. Söz konusu Rehberin genel içerikli olduğunu, bundan sonraki süreçte tematik, konu bazlı ve engel gruplarına yönelik merkez modellerinin de Genel Müdürlüğümüzce çalışılarak hayata geçirileceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Uzmanları Dr. Nejla OKUR ve Fatma ERBİL ERDUGAN tarafından “Engelli Bireylere Yönelik Gündüz Hizmet Merkezi Rehberi” sunumu gerçekleştirildi. Sunumun ardından katılımcıların görüş, öneri ve değerlendirmeleri paylaşılarak toplantı sona erdi.

aile.gov.tr/eyhgm


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıEngelliEngelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel MüdürlüğüEvde BakımEvde Bakım ve Gündüz Hizmetler Daire BaşkanlığıUzm. Dr. Orhan KoçYaşlı Bakım
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri