*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Beyin ve Sinir Sistemi Tümörleri Artışta  (Okunma sayısı 674 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Beyin ve Sinir Sistemi Tümörleri Artışta
« : Kasım 25, 2019, 01:05:34 ÖS »
Beyin ve Sinir Sistemi Tümörleri Artışta



Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, her yıl 245 bin beyin ve sinir sistemi tümörü vakası rapor ediliyor. Bu tümörlerin en yaygın ve öldürücü olanı nadir görülen hastalıklar altında sınıflandırılırken, son on yılda dünya genelinde görülme oranının istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çekiliyor.

Nature dergisinde yeni yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, ölümcül beyin tümörlerinin kendilerini beynin elektrik ağına entegre ettiği, sağlıklı sinir hücrelerinin sinyallerini kendi büyümelerini hızlandırmak için kestikleri belirtildi. Ölümcül beyin kanserleri, normal hücrelerin büyümesini önlemek için vampirler gibi çalıştığına dikkat çekildi.

Şimdi ise su soru yöneltiliyor: "Evimizde, elimizde bulunan ve radyasyon yayan televizyon, cep telefonu, mikrodalga fırın, bilgisayar, saç kurutma makinesi, radyo, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, elektrikli battaniye, ütü, buzdolabı gibi ev aletleri bu artışın nedenleri arasında mı?"

Bu belirtilere dikkat

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Akbaşak, beyin tümörlerinde yaş, radyasyon ve aile bağlantısının önemli olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Beyin tümörleri her ne kadar yetişkinlerde daha çok görülürse de her yaşta görülmeleri de doğaldır.

Hatta bazı tür beyin tümörleri özellikle çocukluk çağında görülebilir. Radyasyon, kontrolsüz ışın tedavisi, nükleer kazalar ya da nükleer silahların yaydığı iyonize radyasyonun etkisinde kalmak beyin tümörlerinin gelişmesinde önemli etkendirler. Yüksek gerilim hatları, cep telefonlar ve ev aletlerinin yaydığı diğer tip radyasyon tiplerinin beyin tümörü oluşturduğu konusunda yeterli delil yoktur.

Beyin tümörlerinin bulgu ve belirtileri tümörün büyüklüğüne, yerine, tipine ve büyüme hızına göre değişiklik gösterir. Yeni başlayan ya da daha önce olsa bile tarzı değişen baş ağrıları, açıklaması olmayan ani bulantı ve kusmalar, bulanık görme, çift görme ya da görüş alanının daralması gibi görme problemleri, özellikle vücudun bir yarısında oluşan kol ve bacakta güçsüzlük ve duyu bozuklukları, denge bozuklukları, hafıza ve algılama bozuklukları, kişilik ve davranış değişiklikleri, sara nöbetleri, özellikle daha önce nöbeti olmayan yetişkin hastalardaki nöbetleri, işitme problemleri gibi belirtiler gösterebilir." Prof. Dr. Aytaç Akbaşak, hastalık için erken teşhisin önemine dikkat çekti.

25.11.2019 - yenimesaj.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri