*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 3D Yazıcılar ile Üretimi Yapılan Bal Petekleri Sayesinde Arılar Daha Etkili Çalı  (Okunma sayısı 1504 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
3D Yazıcılar ile Üretimi Yapılan Bal Petekleri Sayesinde Arılar Daha Etkili Çalışacak!



Teknolojinin gelişmesi sonucunda ters yönde etkilediği doğal yaşan, Yine bir teknoloji sayesinde kurtarılabilir mi? Gibi düşüncelere kapılan araştırmacılar bu bağlamda çok büyük bir adım attı.

İnsanoğlu olarak her ne kadar teknoloji açısından devrime imza atıyor olsak bile bunu yaparken doğaya ve kusursuz işleyişine de olan müdahalemiz, Bizi aynı zamanda dönüşü olmayan bir çıkmaza da sokuyor. Pek çok hayvanı genetik yapılar, Doğar yaşayış şekilleri bozulurken daha da kötüsü; nesilleri tükeniyor. Fakat bu konuda yapabildiğimiz e iyi şeyi kullanarak olumlu bir yönde ilerleme kaydedebiliriz; Teknoloji.

Henüz birkaç senelik çiçeği burnunda teknoloji ürünü olan 3D Yazıcılar, Gelecek vadedecek pek çok adıma da imza atmış durumda. Bu adımlarda son olarak ekleneni ise, Doğanın dengesinde çok büyük önemli yeri olanm araılar kurtarabilir.

Auckland Teknoloji Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, 3D Yazıcı ile birlikte bal peteği oluşturarak bir bağlamda arıların işini hızlandıracak. Bal peteği üretme sürecinde arıların çok fazla zaman harcadıklarının dikkat çeken araştırmacıalrı, Bu süreninde “Polen Taşıma” işindeki verimi düşürdüğünü gözlemlemiş. Çözüm olarak ise 3D yazıcılar devreye girmiş.



3D Yazıcılar sayesinde üretilen bal peteği, Arılara polen taşıma konusunda ciddi bir zaman kazancı sağlamış ve bir hafta sonrasında arıların verimi, Ciddi oranında artmış durumda. Tabii bu tarz bir gelişme, Etkileyici başarıları beraberinde getiriyor fakat yazının başında dile getirdiğimiz gibi, Teknoloji doğaya çok ciddi bir şekilde zarar veriyor. Fakat bu zararı yine teknol0oi ile düzeltirsek etkili başarılara sahip oluruz.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.