*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Süleyman Girgin’den Sağlık Bakanı Koca’ya: Yaşlı Bakım Merkezleri Kurulsun  (Okunma sayısı 387 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6678
Süleyman Girgin’den Sağlık Bakanı Koca’ya: Yaşlı Bakım Merkezleri Kurulsun



Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Sağlık Bakanlığı 2023 Bütçe görüşmelerinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanelerinin eksikleri ile istifa eden hocaların ameliyathaneleri kullanamamaları nedeniyle aksayan eğitimi ve yaşlı bakım merkezleri ihtiyacını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

Yazın 5 milyon kişiye hizmet verildiğini söyleyen Milletvekili Girgin, “Kış nüfusu 1 Milyon olan Muğla yazın 5 Milyon nüfusa ulaşıyor. Dolayısıyla sağlık hizmeti alanında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve ilçe hastanelerinin yükü yazın daha da artıyor” dedi.

“800 Yataklı Ek Bina Ne Zaman Tamamlanacak?”

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi için 800 yataklı ek binanın ne zaman tamamlanacağını soran Milletvekili Girgin, Bodrum ilçemiz için nüfus yoğunluğu nedeniyle 750 yataklı ek bina yapmak için bir çalışmanız var mı? Fethiye ilçemiz için 500 yatak ilavesi yapılması yönünde çalışmanız var mı?” dedi.

“Marmaris Aksaz Hastanesi Açılacak mı?”

Muğla’da yaşlı nüfusun arttığını belirten Girgin Bakan Koca’ya, “Muğla için bir yaşlı bakım hastanesi açmayı düşünüyor musunuz? Marmaris Aksaz hastanesinin aktif hale gelmesi için bir çalışmanız var mı? Amatem, yataklı servisimiz yok. Madde bağımlıları için yatarak madde ve alkol bağımlıları için arındırma merkezi açmak için bir çalışmanız var mı?” diye sordu.

“Engelli Bakım Merkezi Kurulsun”

Muğla’da engelli bireyler için özel merkezler dışında kamuda engellilere bakım veren merkezin olmadığını dile getiren Girgin, “Bu konuda bir çalışmanız var mı? Palyatif bakım merkezlerini hastanelerde arttırmak için çalışmanız var mı? Bodrum devlet hastanesi için anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi kurmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

Yoğun bakım ünitelerinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Girgin, “Muğla’nın ilçe hastanelerinin yoğun bakım ünite sayılarını arttırmak, dolayısıyla sevkleri engellemek için çalışmanız var mı? El ve mikro cerrahi ve plastik cerrahi uzmanı konusunda ilimizde büyük sıkıntı yaşanıyor. Bu eksikliği gidermek için çalışmanız var mı? Temizlik personeli ihtiyacı tüm hastanelerde hat safhada. Bu konuda çalışma var mı?” diye sordu.

“Eğitim Durmak Üzere”

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde cerrahi branşlar da dâhil olmak üzere istifa eden ve afiliasyondan ayrılan hocaların olduğunu dile getiren Girgin, “Afiliasyondan ayrılarak muayene açan cerrahi branş hocaları ameliyathaneleri kullanamıyor, öğrenci ve asistan yetiştirmeleri bu durumda zorlaşıyor. Eğitimin durmaması ve devam etmesi için afiliasyon sisteminden vazgeçilip tıp fakültesi hastanesinin ayrı, Sağlık Bakanlığı hastanesinin ayrı olması için bir çalışmanız var mı?” dedi.

Milletvekili Girgin daha önce Sağlık Bakanlığı torba kanun görüşmelerinde Muğla’nın tüm hastanelerindeki doktor ve personel eksiklerini de dile getirdiklerini ve vatandaşların mağdur olmaması, sağlık emekçilerinin haklarını almaları için soruların takipçisi olacaklarını kaydederek, eksik kadroya rağmen büyük bir özveriyle çalışan sağlık emekçilerine teşekkür etti.

Muğla Gazetesi


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER CHPEngelli BakımFahrettin KocaMuğlaPlan ve Bütçe KomisyonuSüleyman GirginYaşlı Bakım #Kayseri #Engelliler #Derneği #Telefon 0533 392 33 88 #kayseri de #Bir ilk #Kiralık #Akülü #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Tekerlekli #Sandalye #Kayseri de #Kiralık #Çocuk #Tekerlekli #Sandalyesi  0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri