*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçarslan: “Otistik Çocuk Doğumunda Artış Görülüyor”  (Okunma sayısı 807 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçarslan: “Otistik Çocuk Doğumunda Artış Görülüyor”



İlimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları dayanışmayı sağlamak için her ay bir dernek öncülüğünde bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunuyor.

Toplantıların bu ayki ev sahipliğini Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇDER) üstlendi. KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçarslan nezaretinde düzenlenen toplantı, İzmit Belediyesi’nde bulunan CHP Grup Odası’nda gerçekleşti. KOÇDER Başkanı Kılıçarslan derneğin tanıtımını yaparak otistik çocukların özellikleri hakkıda katılımcılara önemli bilgiler aktardı. KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçarslan ülkemizde otistik çocuk doğumuda artık olduğunu söyledi.

ANNE KARNINDA BELİRLENEMİYOR

Ülkemizde son 10 yılda otistik çocuk doğumu konusunda artış olduğunu söyleyen Kılıçarslan, “Otizm, 88 çocuktan birinde görülüyor. 4’te 3’ü erkeklerde görülmektedir. Korkunç bir rakam. 98 senesinden tanı aldığımızda 150 çocukta 1 görülüyordu. Bu hastalığın diğer rahatsızlıklardan farkı anne karnında belirlenememesidir. Bu nedenle sonlandırılamıyor. Hastalığın biyolojiik bir kaynağının olduğunu söylüyorlar. Beyincik gelişmesi ile ilgili bozukluk olduğu üzerinde duruluyor. Bütün otistik çocukların özellikleri birbirinden farklıdır” dedi.

19.03.2015 - ozgurkocaeli.com.tr


Anahtar Kelimeler : LÜTFEN UYARIMA KULAK VERİN BEN ŞU AN kayseri üniversitesi tıp fakülltesi hastanesinde yatıyorum doktorum internetten nasıl para kazanabilirim internetten nasıl para kazanılır