*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Saime Toptan: Engellerin Farkında Değiliz  (Okunma sayısı 877 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Saime Toptan: Engellerin Farkında Değiliz
« : Mart 21, 2015, 02:39:27 ÖS »
Saime Toptan: Engellerin Farkında Değiliz



Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Saime Toptan, Ankara Melek İpek Yurdu’nda “Toplum farkında ise engelim yok” konulu konferans verdi. Toplumun engellilerin yaşadığı zorlukların farkında olmadığını vurguladı.

Ankara Melek İpek Yurdu, anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı ile birlikte “Toplum farkında ise engelim yok” konulu konferans düzenlendi.

TOPLUMLA İÇ İÇE OLMALILAR

Çok sayıda üniversite öğrencisinin katıldığı konferansta TBMM eski Başkanı Köksal Toptan’ın eşi ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Saime Toptan bir konuşma yaptı. “Amacımız engellilerin haklarının farkında olmasını sağlamak ve engelli olmayanları bilgilendirmek” dedi.

Toptan, olumsuz tutum ve davranışların engellilerin hayatını zorlaştırdığını vurguladı. Toplumun her kesiminin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Toptan, engellilere yönelik okul ve mesleki istihdamın azlığına dikkat çekti. Toptan şunları söyledi: “Engellilerin de diğer insanlarla aynı haklara sahip olduğunu toplumun her kesimine anlatmalıyız. Onlar da her insan gibi toplumla iç içe yaşayabilmelidir.”

YAPMACIK FARKINDALIK İSTEMİYORUZ

Programa, TBMM Kütüphanesi’nde memur olarak çalışan down sendromlu Olcaytu Tunçel de katıldı. İki üniversite bitiren Tunçel, üçüncü üniversiteyi de okuyacağını söyledi. Tunçel “Toplum farkındalığı çok önemli ama biz yapmacık farkındalık istemiyoruz” dedi. Konferans, İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği Genel Başkan Yardımcısı İlter Yeşilay’ın şiir dinletisiyle sona erdi.

13.03.2015 - Bugün