*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antakya'da Çöp Konteynerleri İşgal Ediyor  (Okunma sayısı 758 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Antakya'da Çöp Konteynerleri İşgal Ediyor
« : Mart 21, 2015, 02:21:22 ÖS »
Antakya'da Çöp Konteynerleri İşgal Ediyor



Yaşamın her alanında hakları adına mücadele etseler de, resmi algıyı ve resmi algının empati noktasındaki eksikliğini bir türlü aşamayan engelli vatandaşlar, görme engelli çizgilerin üzerine otobüs durağı konduran belediyeler ve o çizgileri işgal eden Türk Telekom noktalarına bir yenisini ekledi ve "PES" dedi...

Her gün biz bu sorunlarla yüz yüzeyiz diyen ve aştıkları her sorunun ardından bir yenisi ile karşılaşan engelli vatandaşlar, Silahlı Kuvvetler Caddesi'nde yaşanan duruma işaret ederken, Antakya Belediyesi çöp konteynırının işgal ettiği araç alanlarına "saygı" istedi.

Silahlı Kuvvetler Caddesi'nin Kurtuluş Caddesi'ne çıktığı noktaya yakın Park alanını, bu sokakta oturan engelli vatandaşların da kullanmakta zorlandığına işaret edenler, net konuştu: "Tamam, tabela koymuşlar, ama çizdikleri sarı çizgi görünmüyor bile.

Zaten olması gereken, zeminde mavi renkte engelli alanını belirten bir resmin olması ve buraya park ededen engelsiz araçların 'cezalarla' caydırılması... Ama ne park alanını standarda uygun bir düzenleme ile kullanıma açıyoruz ne de o kullanım hakkına sahip olanlara saygı gösteriyoruz. Bir taraftan buraya engelliler için park alanı tabelası dikiyorlar diğer taraftan da o tabelayı dikenler, kurumlarına ait çöp konteynırlarını o 'bizlere' ait alana getirip koyuyorlar. Sahi cezayı kime kesmek gerek?

Engelsiz oldukları halde engelli park alnını işgal edenlere mi yoksa bu durumu denetlemesi gereken kurumun kendi resmi işgaline ve yapması gerekip de yapmadığı denetimsizliğe mi?"

11.03.2015 - Antakya Gazetesi