*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bedensel Engelli Kişi Ölüm Geçidinde Hayatını Kaybetti  (Okunma sayısı 796 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bedensel Engelli Kişi Ölüm Geçidinde Hayatını Kaybetti



Adapazarı ilçesinde meydana gelen kazada bir bedensel engelli bisikleti ile yoldan karşıya geçmek isterken bir aracın çapması ile savrulan 69 yaşındaki adam feci şekilde hayatını kaybetti.

2 aracın karıştığı ölümlü trafik kazasında iddiaya göre araçların yarış halinde olduğu iddia edildi. Ölen adamın kızı babasının cenazesinin başında ağlayarak “bizi bırakıp nereye gittin” diye ağladı.

Arabalar yarışıyordu iddiası

Karasu yolunda iddialara göre iki aracın birbiriyle yarışmasının bedelini, iki ayağı protez olan engelli bir kişi canıyla ödedi.

Görgü tanıklarının iddiasına göre kazanın sebebi iki aracın birbirleriyle hız yarışına girerek direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücünün çarpması sonucu meydana geldi.

Olay yerinde yaşamını yitirdi

Karasu-Adapazarı Duble yolu Süleymanbey Mahallesi mevkiinde 17:20 sıralarında meydana geldi. 69 yaşında şeker hastalığı nedeni ile iki ayağı kesilmiş olan bedensel engelli Mustafa Köse, engelli aracıyla iddialara göre yolun karşısında olan evine gitmek için çelik bariyerin orta refüjdeki kesik olan yerden geçmek istediği esnada E.S. idaresindeki 34 A…… plakalı otomobil yaşlı adama çarptı. Bacakları protez olan bedensel engelli aracıyla dolaşan yaşlı adam, aracının üzerinden metrelerce ileriye fırlayarak bariyerlerin yanına yere düşerek öldü.

Sürücüler olay yerinden kaçtı

Trafik kazası sonrası çevre sakinleri durumu 112 sağlık ekiplerine haber vermesi ile olay yerine kısa sürede 112 ve polis ekipleri sevk edildi. Engelli adama müdahale ederek dakikalarca yaşatmaya çalışan sağlık ekipleri, tüm müdahalelere rağmen Mustafa Köse’yi yaşatamadılar. Yaşlı adama çarpan aracın şoförü ise kazadan sonra otomobili olay yerinde bırakarak kaçtığı iddia edildi.

Kızı “babam” diye ağladı

Kazanın yaşandığı yerin karşısında oturan engelli adamın yakınları, aldığı acı haberle olay yerine gelen engelli adamın kızı Kafiye Yiğit babasının cesedinin başında dakikalarca gözyaşı döktü. “bizi bırakıp nereye gittin” baba diye ağlaması olay yerinde bulunanların yüreğini dağladı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğüne bağlı olay yeri inceleme ekipleri, kaza yerinde detaylı inceleme yaparak resim ve görüntü çektiler. Kaza yapan araç ve ölen yaşlı adamın engelli aracı daha sonra çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı.

Engelli adamın cesedi, olay yerine yapılan çalışmaların ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Ölüm geçidinde 8’ci kaza

Süleymanbey mahallesinde sürekli kazanın meydana geldiği geçitte bugüne kadar 8 adet trafik kazası medyana geldi, bu kazalarda 2 kişi öldü, birçok kişi de yaralandı. Çevre sakinleri bu geçidin daha güvenli duruma getirilmesini Karayolları Müdürlüğü’nden ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden istiyorlar.

11.03.2015 - aksamhaberleri.com.tr