*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Yakını Bulunan Emniyet Personeli Memleketinde Çalışabilecek  (Okunma sayısı 2140 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Engelli Yakını Bulunan Emniyet Personeli Memleketinde Çalışabilecek

Emniyet Teşkilatı tarafından, fiziksel ve zihinsel açıdan toplum şartlarına uyum sağlamakta zorluk çeken personel ve aileleri için hayatlarını kolaylaştıracak destek mekanizmaları geliştirilmektedir.

Bu kapsamda Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 09.09.2012 tarihinde yapılan değişiklikle; kendisinin, eşinin veya çocuklarının rahatsızlığını beyan eden personelin, tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite Hastanelerinden, hastanın sağlık durumunu belirtir rapor alarak Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına ilettikleri takdirde;

Özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanlardan günlük yaşam aktivitelerini başkalarının yardımı olmaksızın yerine getiremeyeceğine karar verilenler ile özür oranı yüzde 80 ve üzerinde bulunanlar zorunlu 2. Bölge hizmetinden muaf tutulmaktadır.

*Engelli çocuğu olan polise şark hizmeti yok

14.01.2012 tarihli 28173 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik kapsamında özürlü sağlık kurulu tarafından verilen rapora göre kendisinin, eşinin veya çocuklarının özür durumuna göre özür oranı yüzde 50 ve üzerinde bulunanların memleketlerinde çalışabilmelerine dair düzenleme yapılmıştır.

Emniyet Teşkilatı’nda atama işlemleri “Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” hükümleri doğrultusunda yapılmaktadır. Kanunlara uygun olarak çıkarılmış bu yönetmelik ile idare tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre tüm teşkilata duyurulan düzenleyici işlemlerle ilgili olarak eksik ve yanlış haberlerin dikkate alınmaması hususu;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


memurlar.net
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri