*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilere özel indirimli internet hakkında herşey  (Okunma sayısı 2760 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilere özel indirimli internet hakkında herşey
« : Ekim 28, 2012, 02:40:55 ÖS »


Engelliler için uygulanan indirimli internet tarifesi hakkında her şey burada.

İndirimli internet paketlerinden kimler faydalanabilir?

Engelli müşteriler, %40 ve üzeri özür oranını gösteren belgeler ile birlikte kendileri veya 1. derece yakınları aracılığıyla başvurarak, engelli müşterilere özel tanımlanmış indirimli paketlerden faydalanabilirler.

Başvurular nereye yapılmalıdır?

Engelli ya da engellinin 1. derece yakını (anne, baba veya çocuğu) Türk Telekom Ofisleri'nde başvuru yapabilirler.

Başvuru sırasında hangi belgeler istenmektedir?

Engelli müşteriye ait T.C. Nüfus Cüzdanı

Engelli müşteriye ait Özürlü Kimlik Kartı veya Sağlık Kurulu Raporu

Eğer T.C. Nüfus Cüzdanı'nda Özürlü Oranı'nı gösteren bir ibare yer alıyorsa, Özürlü Kimlik Kartı veya Sağlık Kurulu Raporu'na gerek duyulmamaktadır.

Başvuran 1. derece yakını ise, yakınına ait T.C. Nüfus Cüzdanı

Başvuru sırasında hangi koşullar aranmaktadır?

%40 ve üzeri özür oranı olan engelli müşteri indirimden faydalanabilmektedir.

Abonelik, başvuru yapan üzerine yapılmaktadır. (Engelli kendisi başvurmuş ise kendi üzerinde, yakını başvurmuş ise yakını üzerinde abonelik yapılmaktadır)

Her engelli müşteri üzerinde aktif tek bir internet paketine izin verilmektedir.

Engelli durumunu gösteren başka bir belge/evrak kabul edilir mi?

Nüfus Cüzdanı, Özürlü Kimlik Kartı ve Sağlık Kurulu Raporu dışında bir belge/evrak kabul edilmemektedir.

Bu tarife paketinin herhangi bir şekilde usulüne uygun olarak kullanılmadığının tespiti halinde müşterinin tarife paketi, bulunduğu tarifenin indirimsiz hali ile değiştirilerek ilgili tarifede kalınan sürede sağladığı avantajların 3 katı bedel mevcut düzenlemeler gereği ayrıca faturasına yansıtılır.

Hangi paketler indirim kapsamına dahildir?

Aşağıda yer alan internet paketlerinin aylık ücreti, engeli aboneler için indirimli olarak sunulmaktadır:

1 Mbps 1 GB Kotalı

1 Mbps 2 GB Kotalı

NET4

NET6

NETDİSK Hediyeli NETLİMİTSİZ

Limitli paketler için kota aşım ücreti de indirim kapsamındadır.

Bağlantı ücreti alınıyor mu?

Yeni aboneliklerde ilk bağlantı ücreti ayda 2,5 TL taksitle 12 ay boyunca alınmaktadır.

Yalın İnternet hizmeti sunulabilir mi?

Evet. Engelli müşterilere sunulan indirimli internet paketleri için TTNET Yalın İnternet hizmeti de verilebilmektedir. TTNET Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı ve internet aboneliği olmayan yeni abonelerden bir defaya mahsus 8 TL devre hazırlama ücreti alınır. TTNET Yalın İnternet hizmeti başvurularında, sabit telefon hattı olan ve internet hizmeti bulunan mevcut abonelerden bir defaya mahsus 8 TL geçiş ücreti alınır. Ayrıca her ay Yalın İnternet hizmet erişim ücreti olarak 15 TL alınır.

Nakil hizmeti verilmekte midir?

Engellilere özel internet paketleri ile nakil hizmeti sunulamamaktadır. Bu konuda geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Devir hizmeti verilmekte midir?

Engellilere özel internet paketleri ile devir hizmeti sunulamamaktadır. Bu konuda geliştirme çalışmaları devam etmektedir.

Hat dondurma hizmeti verilmekte midir?

Engellilere özel internet paketleri ile hat dondurma hizmeti verilebilmektedir.

Kampanya taahhüt süresi devam eden engelli müşteriler, başvurmaları durumunda indirimli paketlerden faydalanabilirler mi?

Taahhüt süresi devam eden kampanyanın indirim döneminde bulunmayan müşteriler faydalanabilir. Mevcut paketin eşdeğeri (muadili) veya üstü olan indirimli internet paketlerine geçiş talebinde bulunulması durumunda kampanyaya ait taahhüt süresi korunmaktadır. Eğer kampanya kapsamında devam eden bağlantı, modem, cihaz...vb ücretleri varsa, ödemeleri geçiş sonrasında da devam etmektedir.

Daha alt pakete geçiş yapılması durumunda taahhüt sonlandırılır, kampanya kapsamında sağlanan avantajların bedelleri faturaya yansımaktadır. Müşteriye herhangi bir ücret iadesinde bulunulmaz. Bu konuda detaylı bilgi, ilgili kampanyanın Sıkça Sorulan Sorular Bölümü'nde yer almaktadır.

ADSL hattı iptal edilmek istenirse ne yapılmalıdır?

Kampanya veya hizmet iptali için Türk Telekom Ofisleri ve TTNET Bayileri'ne başvurulabilir ya da 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri aranabilir.

Abonelik iptalinde faturaya hangi ücretler yansır?

Taahhüdü olmayan müşteriler için ;

Önceki dönemlere ait ödenmemiş fatura ücretleri

(varsa) Kotalı paketlerde kota aşım ücreti

(varsa) Abone olunan TTNET Katma Değerli Servis (VAS) ücreti

(varsa) Ödenmemiş bağlantı ücreti taksitleri

(varsa) Taksitli ürünlerin kalan taksit ücretleri

Taksitli modem kampanyasından yararlanan müşterilerimizden iptal tarihine kadar ödenen taksitler toplamı, toplam modem bedelinden düşülerek faturaya yansıtılır.

Yalın internet hizmetinden yararlanan müşteriler için:

Önceki dönemlere ait ödenmemiş aylık erişim ücreti

(varsa) ödenmemiş devre hazırlama ücreti

(varsa) yalın internete geçiş nedeniyle yansıyabilecek geçiş ücreti faturaya yansıtılır.

NETDİSK Hediyeli paketler ile ücretsiz sunulan NETDİSK 50 GB paketi nedir? Hangi tarihe kadar ücretsiz sunulmaktadır?

NETDİSK, dosyalarınızı TTNET'in sağladığı güvenli internet alanına taşımanızı sağlayarak bilgisayarınızdaki dosyanızı saklar, korur ve dosyalarınıza internetin bağlı olduğu her yerden erişmenizi sağlar. NETDİSK 50 GB Paketi , NETDİSK Hediyeli NETLİMİTSİZ, NETDİSK Hediyeli ULTRANET LİMİTSİZ, NETDİSK Hediyeli Yalın NETLİMİTSİZ ve NETDİSK Hediyeli Yalın ULTRANET LİMİTSİZ ile 30 Haziran 2012 tarihine kadar ücretsiz sunulmaktadır. 50 GB ücretsiz kullanım hakkı 30 Haziran 2012 tarihinden sonra 1GB'ye düşecektir. NETDİSK hakkında detaylı bilgi almak için http://www.ttnetbulutu.com linkini tıklayın.

NETDİSK'i nasıl kullanabilirim?

NETDİSK'i yüklemek için http://www.ttnetbulutu.com sitesini ziyaret ediniz. AKTİVE EDİN linkini tıklayınız. TTNET Tek Şifre'niz ile NETDİSK'i indirip kullanın. NETDİSK'i indirdikten sonra HESAP adımında MEVCUT KULLANICI seçeneğinden TTNET Tek Şifre'niz ile NETDİSK'i kullanabilirsiniz. HEMEN KULLAN linki üzerinden yine TTNET Tek Şifre'nizle NETDİSK 50 GB kullanmaya başlayabilirsiniz.

30 Haziran 2012 tarihine kadar ücretsiz NETDİSK 50 GB kullanıyorum. 30 Haziran 2012 tarihinden sonra kullanmak istemiyorum. Yedeklediğim dosyalara ne olur?

30 Haziran 2012'den sonra NETDİSK'ten sadece dosyalarınıza ulaşabilir ve dosyalarınızı indirilebilirsiniz. NETDİSK'e yeni dosya yükleyemezsiniz. Eğer 31 Temmuz 2012 tarihine kadar NETDİSK üyeliğinizi yenilemezseniz NETDİSK'teki dosyalarınız tamamen silinir ve tekrar ulaşamazsınız. 31 Temmuz 2012 tarihinden itibaren NETDİSK 1 GB paketini ücretsiz kullanmaya devam edebilirsiniz.