*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler için STK Projelerine Hibe Desteği  (Okunma sayısı 2045 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler için STK Projelerine Hibe Desteği
« : Ekim 28, 2012, 02:37:01 ÖS »


Özürlülere Yönelik STK Projelerine Hibe Desteği Programı Başlıyor

Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün TR2009/0135.01-04/IDP referans numaralı “Improved Integration of Disabled Persons into Society (Özürlülerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi)” adlı 2009 Türkiye Ulusal Programı Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA-I) projesi, Kopenhag Siyasi Kriterlerini karşılamaya yönelik projeler arasında yer almaktadır. Projenin Finansman Anlaşması Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Komisyonu arasında imzalanmış olup, 29 Aralık 2010 tarihli ve 27800 sayılı 2. Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

 
Projenin gerekçesi, özürlülük alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin kapasitelerindeki mevcut yetersizliklerin Türkiye'de özürlü bireylerin sesi olarak özürlülük politikası üzerinde olumsuz etkiler yaratması ve söz konusu sivil toplum örgütlerinin geliştirdikleri projeleri için kaynak sıkıntısı yaşamalarıdır. Bunun yanında, Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilerek, sivil toplum örgütlerinin Türkiye'de özürlülük politikasının uygulanmasına yönelik bilgi, deneyim, görüş ve önerilerine daha da yer verilmesi ihtiyacıdır.
 
Söz konusu projenin ana amacı, özürlülük alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin düzenlenecek eğitim programları ve iyi uygulama niteliğindeki projelerinin desteklenmesi yoluyla kapasitelerinin güçlendirilmesidir.
 
Proje özürlülük alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin düzenlenecek eğitim programları ve iyi uygulama niteliğindeki projelerinin hibelendirilerek desteklenmesi yoluyla kapasitelerinin güçlendirilmesini hedeflemektedir. Bu amaçla 2.000.000 € proje sahibi sivil toplum örgütlerine hibe olarak verilecektir. Özürlülük alanında çalışan sivil toplum örgütleri proje öncelikleri doğrultusunda geliştirecekleri proje önerileri ile hibe almak üzere başvuruda bulunabileceklerdir. Bu yolla ilgili STK’ların kapasite gelişimleri ve alana daha nitelikli hizmet vermeleri sağlanmış olacaktır. Proje geliştirme ve yönetme kapasitesi geliştirilecek olan STK’ların özürlülük alanındaki sorunlara daha nitelikli çözüm önerileri geliştirerek, özürlülük alanında daha aktif rol oynamaları beklenmektedir.
 
Başvuru koşullarını ve başvuruya ilişkin tüm belgeleri içeren “Hibe Başvuru Rehberi” Merkezi Finans ve İhale Biriminin web sayfasında http://www.mfib.gov.tr/news.php?action=show&id=999&lng=tr adresinde yer almaktadır. Ön Teklifler için son başvuru tarihi 23 Temmuz 2012 saat 16:00’dır.