*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelliler İçin Sesi Betimleyen Akıllı Gözlük Geliştirildi  (Okunma sayısı 411 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
İşitme Engelliler İçin Sesi Betimleyen Akıllı Gözlük Geliştirildi



ABD’de XRAI Glass adlı şirket, işitme engellilerin çevresindeki konuşmaları dinleyerek deşifre yapan ve görüntüye dökerek okunmasını sağlayan akıllı gözlük geliştirdi.

Çevresindeki konuşmaları gerçek zamanda işitme engellilerin okuyabilmesini sağlayan gözlükteki yazılım, gözlüğü takanın çevresindeki konuşmaları dinlemesini sağlıyor ve deşifresini ya AR gözlüklerinde ya da akıllı telefon uygulamasında gösteriyor.

XRAI Glass’ın kurucularından Paul Mealy, babasının engelli insanlara iş bulma çabalarını izleyerek büyüdüğünü belirtiyor. Mealy, “Benim dikkate aldığım her zaman, bilgisayar ya da teknoloji kullanarak insanların kabiliyetlerinin arttırılmasına yardımcı olunacağına bahse girerim. Teknolojiyle bir nevi eşitleniyorlar. Teknoloji güzel eşitleyici” diyor.

Mealy, gözlüklerin sadece işitme engelliler için olmadığını belirtiyor. Bazı yabancı dillerin çevrilmesinde de kullanılabilir. Kalabalık restoranlarda olanlar ya da sinema izlemek isteyenler için ya da çeşitli uygulamaları izlemek için de AR gözlüklerinin kullanışlı olduğu belirtiliyor.

VOA Türkçe


ETİKETLER Akıllı Gözlükİşitme EngelliXRAI Glass kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri