*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sansasyonel Bir Saldırıda Engelli Görünümlü Tehlike  (Okunma sayısı 832 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Sansasyonel Bir Saldırıda Engelli Görünümlü Tehlike
« : Temmuz 13, 2016, 12:02:07 ÖS »
Sansasyonel Bir Saldırıda Engelli Görünümlü Tehlike



İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği (BÖF) ekiplerince terör örgütleriyle mücadelede güvenlik güçlerine duyarlı vatandaşların katkısını hedefleyen "Görüyorum, duyuyorum, söylüyorum" projesi hazırlandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi BÖF Büro Amirliği ekiplerince hazırlanan "Görüyorum, duyuyorum, söylüyorum" projesi, Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerindeki esnafın davet edildiği "Toplumsal şiddetin turizme olumsuz etkilerini önleme" semineriyle başladı.

Proje kapsamında, İzmir ve ilçelerinde özellikle turizm sektörüyle ilgisi olan esnaf, taksici, otobüs şoförü, otel işletmecisi, turizm acentaları ve rehberlerin terör örgütleri ve terörist faaliyelerle ilgili eğitim seminerleriyle bilgilendirileceği bildirildi. Hazırlanan proje ile terörle mücadele eden, operasyonel faaliyeler icra eden güvenlik güçlerine bilinçlenen duyarlı vatandaşların katkı sağlamasının hedeflendiği kaydedildi.

Proje, esnaf semineriyle başladı

İzmir emniyetinin hazırladığı proje, terörle mücadele şubesi BÖF Büro Amirliğinde görevli terör uzmanı polis Tunahan Eroğlu'nun Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinde bulunan esnafın katılım gösterdiği "Toplumsal şiddetin turizme olumsuz etkilerini önleme" semineri ile başladı.

Burada konuşan Eroğlu, turizm sektörünün dünyada geniş kitleleri ilgilendirdiğini, sektörün ekonomik, toplumsal, kültürel ve politik etkileri nedeniyle terör örgütlerinin hedefinde olduğunu söyledi.

Terörle mücadele eden güvenlik güçlerine, bu konuda sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden vatandaşların destek vermesinin önemine işaret eden Eroğlu, terör örgütlerinin kullandığı yönetmeler hakkında esnafı bilgilendirdi.

Seminere katılan esnaflardan, hayatın akışına aykırı, günlük yaşamın dışına çıkan her şeyden şüphelenmelerini ve bu gibi durumlarda güvenlik görevlilerine ihbarda bulunmalarını isteyen Eroğlu, şöyle konuştu:

"Açık alanlarda sahipsiz görülen eşyalar varsa, kablo çıkıntısı bulunan meteryaller görürseniz, plakası okunmayan veya eski model olmasına rağmen plakası yeni araç dikkatinizi çektiğinde, mevsim normalleri dışında kıyafet giyen birisi ile engelli, hamile görünümümde şüpheli kişi gördüğünüzde, sırtında aşırı yük olan çantası bulunan, bu çantayı sürekli düzelten birisi varsa, uzun süre sakallı kalan birisinin yeni traş olmasıyla yüzündeki güneş yanığı harici sakal-bıyık bölgesi dikkat çekiyorsa, yüzü solgun, gözlerinde kırgınlık uykusuzluk varsa, ellerini gizleyen vücüduna yapışık tutan kişileri gördüğünüzde güvenlik güçlerine haber vererek sansasyonel bir saldırının önüne geçebilirsiniz."

Eroğlu, yaptığı sunumunda, önlenen ve gerçekleşen bazı terör saldırıları ile saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin saldırı anını ve sonrasındaki güvenlik kamerası görüntülerini de izlettirerek, esnafın dikkat etmesi gereken noktalara vurgu yaptı.

13.07.2016 - AA


Etiketler: Aynı zamanda kendi adına 2022 aylığı alıyor Koca da yetim aylığı alıyor İşte o eşin 2022 aylığı kesilecek Kahroluyor üzüntüsünden Nasıl yaşayacagız diye soruyor? Annesi çalışmıyor yaşlı
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri