*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan İslam 2. Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı'na Katıldı  (Okunma sayısı 909 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Bakan İslam 2. Uluslararası Kabartma Kur'an Konferansı'na Katıldı



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Uluslararası Kabartma Kuran Hizmetleri Birliği (IBQS) tarafından Üsküdar’daki İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) konferans salonunda düzenlenen “2. Uluslararası Kabartma Kur’an Konferansı”nın açılışına katıldı.

Bakan Ayşenur İslam, burada yaptığı konuşmada tüm engellilerin hayata aktif katılımlarını sağlamak için çok çeşitli çabalar içinde olduklarını ifade etti. TÜİK verilerine göre Türkiye’de 216 bin görme engelli bulunduğunu belirten Bakan Ayşenur İslam, hükümetleri döneminde rehabilitasyon merkezlerinin, “Gören Göz” cihazının Türkiye’ye getirilmesi, kamuda engelli personel sayısının 5 binden 37 bine çıkarılması gibi pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini anımsattı.

Bakan İslam, etkinliği düzenleyen Uluslararası Kabartma Kuran Hizmetleri Birliği'ne teşekkür ederek, "Kabartma Kuran Konferansı'nı görme engellilerin ilahi ışığa kavuşmaları anlamında çok önemli görüyoruz. Görme engelli arkadaşlarımızın ışığı görme konusunda bir engelleri olabilir ama Kuran'daki ilmin ışığından mahrum olmamaları gerekir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kabartma İncil Birliği'nin geçmişinin 110 yıl önceye dayandığını hatırlatan Bakan Ayşenur İslam, İslam dünyasının bu konuda harekete geçmek için çok geç kaldığını kaydetti.

Hazreti Muhammed'in müezzinlerinden Abdullah bin Ümmü Mektum'un görme engelli olmasına rağmen savaşlara katıldığını, Hazreti Muhammed'e vekillik yaptığını ve örnek bir hayat sürdüğünü aktaran Bakan İslam, onun fırsat verildiğinde görme engellilerin neleri başarabileceklerine dair iyi bir örnek olduğunu anlattı.

Bakan İslam, camilerin engellilerin erişebileceği hale getirilmesi, her camide kabartma Kuran-ı Kerim ve elifba bulunması gibi çalışmaların yapılacağını ve IBQS'un çalışmalarına her zaman destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Konferansın hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Bakan İslam, "İnşallah önümüzdeki tüm engelleri hep beraber kaldırdığımız, engeli olmayan toplumlar ve ülkeler haline geldiğimiz günleri görmek hepimize nasip olur diye temenni ediyorum" dedi.

25.08.2015 - aile.gov.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri