*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Karate Müsabakasında Yarıştı  (Okunma sayısı 1072 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler Karate Müsabakasında Yarıştı
« : Mart 11, 2015, 03:43:17 ÖS »
Engelliler Karate Müsabakasında Yarıştı



Şampiyonaya Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engeliler İzci Grubu da katıldı.

Dünyanın birçok önemli karatecilerinin yer aldığı 5. Uluslararası Türkiye Açık Karate Turnuvası, Ahmet Cömert spor Salonu’nda halkın da yoğun ilgisiyle gerçekleşti. 36 ülkeden bin 351 sporcu katıldığı turnuvada, minik, yıldız, ümit, genç, -21 yaş, büyükler ve veteranlar kategorilerinin yanı sıra, bu yıl ilk kez işitme engelli, zihinsel engelli, fiziksel engelli ve bedensel engelli sporcular da yarıştı. Kıran kırana geçen müsabakalara halkın da ilgisi yoğun oldu. Özellikle engelli vatandaşların ‘kata’ hareketleri, seyircilerden tarafından büyük alkış aldı. Düzenlenen şampiyonada Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engeliler İzci Grubu’nda eğitim alan engelli vatandaşlar da yer aldı. Ayrıca organizasyona destek amacıyla Sedat Peker de katıldı.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e teşekkür eden Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelliler İzci Kulübü Başkanı Bedriye Yılmaz, “14 yıllık çalışmalarımıza bir yıldır da karatelerimizi ekledik. Bir yıldır Mimar Sinan Büyükçekmece Spor Salonu’nda karate dersi veriyorduk ve bu şampiyonalara hazırlanıyorduk. 5. Uluslararası Turkish Open bir sürü ülkenin de katıldığı karate şampiyonası ve biz de 20 sporcumuzla bu şampiyonlarımıza devamlı katıldık. İnşallah burada bir derece elde edebiliriz. Eğer derece elde edemezsek de kesinlikle üzülmüyoruz. Çünkü, bu şampiyonlara katılmakta bir onurdur o yüzden hiç üzülmüyoruz” dedi.

Engellilerin sevgi ve saygıya muhtaç olduğunu ifade eden Yılmaz, “Karate saygı ile başlar saygıyla bittiği ve 7’den 70’e sakatlığın en az olduğu bir spor dalı olduğu için engelli çocuklarımıza karateyi seçtik ve öğrettik. Çünkü, anneleri ile babalarıyla yüz yaşında da olsa karateyi hem fiziksel hem de bedensel olarak daha rahat yapabildiklerini gördüm” diye konuştu.

Zihinsel özürlü oğlu Ramazan İmece’nin havale geçirdikten sonra engelli olduğunu anlatan Huriye İmece, “Havale hastalığından sonra bu şekilde kaldı. Ama biz oğlumla her faaliyete katıldığımız için, her dersi aldığı için ve her yere gittiği için çocuğumdan çok memnunum. Oğlumun karate şampiyonasına katılması, bu faaliyetlere katılması benim için çok büyük bir mutluluktur” diyerek duygularını dile getirdi.

Doğuştan kalça çıkığı hastalığı olan ve ameliyatlar sonrası değneklerle yürüyebilen Özlem Korkmaz ise, “Bu spora başladığımdan beri kendime özgüvenim geldi. Çok güzel bir spor ve buraya gelmek bile bizim için bir başarı, bende buraya inşallah birinci olmaya geldim. Bende Doğuştan kalça çıkığı hastalığım var. Daha sonra yapılan ameliyatlarla ve fizik tedavi görerek değneklerle yürümeye başladım. Burada da birinci olmaya geldim inşallah kazanacağım” şeklinde konuştu.

09.03.2015 - İHA