*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Karate Şampiyonası’na Katılan Sporcular Yurda Döndü  (Okunma sayısı 1025 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler Karate Şampiyonası’na Katılan Sporcular Yurda Döndü



Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası'nda 2 altın, 3 bronz madalya alan Karete Milli Takımı, yurda döndü.

5-9 Kasım tarihleri arasında Bremen ÖVB Arena'da düzenlenen turnuvada Türkiye, bireysel dalda iki altın, bir bronz, takım olarak da hem erkeklerde hem de kadınlarda bronz madalya elde etti. Türkiye, genel klasmanda ise dünya dördüncüsü oldu. Şampiyonada büyük başarılara imza atan Karete Milli Takımı, akşam saatlerinde ise yurda döndü.

Üst üste ikinci dünya şampiyonluğunu elde eden Enes Erkan, Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduklarını belirten Milli sporcu, "İki Dünya Şampiyonası’nda 2 altın madalya kazandım. Dört yıldır Dünya Şampiyonası unvanı bizde. Hedefimde oydu aslında. Tarih yazdık Almanya’da. Hem Milli takım hem de kendi açımdan çok önemli bir turnuva geçirdik. Bir şampiyonluk tesadüf olabilirdi ama ikinci şampiyonluk tesadüf olmadığını gösterdi. Çok mutluyum. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var oda İstanbul’da yapılacak. Orada da şampiyonluk hedefliyoruz." diye konuştu.

SERAP ÖZÇELİK: ÇOK ŞÜKÜR MADALYA İLE DÖNEBİLDİK ÜLKEMİZE

Bayanlar 50 kiloda altın madalya kazanan Serap Özçelik ise "Allah’ıma çok şükür olsun. Şuan çok mutluyum. Çalışmalarımızın karşılığını aldık. Antrenmanda yaptıklarımızı müsabakaya yansıtabildim. Çok şanslıyım.2012’de bir şey yapamamıştım ama bu sefer çok şükür rahatlıkla atlattım." şeklinde konuştu.

Finalde Türk asıllı sporcu ile eşleşmesi hakkında ise Özçelik, "Şahsen bayrak adına yarıştığımız için o Alman ben Türküm. Düşünmüyorsun o an. Oda senin bir rakibin. Ona göre çıktım ama daha rahat çıktığımı söyleyebilirim. Takım olarak ise müsabakaya biraz tutuk başladık ama çok şükür ki madalya ile dönebildik ülkemize." ifadelerini kullandı.

Bundan sonraki hedefleri için ise Milli sporcu, "Allah’a çok şükür zirveyi yaptım. Şimdi önümüzde ilk defa düzenlenecek olan Avrupa Olimpiyatları var. Allah nasip ederse orada ülkemizi en iyi temsil etmeyi istiyorum." dedi.

Turnuvada ferdi erkeklerde 84 kiloda dünya üçüncüsü olan Gökhan Gündüz ise kendi adlarına güzel bir turnuva geçirdiklerini ifade ederek, "İyi sonuçlar alarak kapattık 22. Karete Dünya Şampiyonası’nı. 2 altın 3 bronz madalya kazandık. Genel klasmanda da dördüncü bitirdik. Ülkemize böyle bir başarı kazandırdığımız için çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bende çok şükür bronz madalya kazandırdım ülkeme. Takım müsabakasında da elimizden geldiği kadarıyla milli takımızı temsil ettik. Ufak tefek hatalarım vardı ama genel olarak baktığımızda iyi bir performans gösterdim." diye konuştu.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Büyükler Karate Şampiyonası ile eş zamanlı yapılan 1. Dünya Engelliler Karate Şampiyonası’na katılan sporcularda yurda döndü. Sporcular adına bir açıklama yapan antrenör Ali Demirbaş, "Sporcularımız Dünya Karete Federasyonu’nun ilk kez yapmış olduğu Engelliler Karete Şampiyonası’nda yarıştılar. Üçe ayrılmıştı engel bölümü zaten. Orada sapasağlam insanlarla yarıştık. Buna rağmen Ahmet kardeşim üçüncülüğü kaçırdı. Kaan kardeşimizde aynı şekilde üçüncülüğü kaçırdı. Biz sağlam insanlarla yarıştık. Görev yapmayan tüm hakemler ve seyirciler ayakta alkışladı sporcularımızı. Turnuva boyunca sürekli bizi teselli ettiler. Fiziksel engellilerde Ahmet Birinci, Kaan ise ikinciydi dediler. Turnuvanın adeta neşe kaynağı idiler. İnanıyorum ki bu iki kardeşimiz Türkiye’de çığır açacak. Birçok engelli kardeşimizde karete yapabileceğini gösterdiler." şeklinde konuştu.

ESAT DELİHASAN: TARİHİ BİR REKOR KIRABİLİRDİK TÜM SIKLETLERDE AMA OLMADI

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan da turnuvada güzel sonuçlar aldıklarını ifade ederek, "Sporcularımın hepsini tebrik ediyorum. Çok daha iyi sonuçlarla dönebilirdik bunu orada gördük. Madalya alamayanlarda almak için çok mücadele etti. Son anda söndü madalyalar. Tarihi bir rekor kırabilirdik bütün sıkletlerde. Madalyalar alabilirdik ama buna da şükür. Başarılı olmak zor başarılı kalmak dahada zor bunu herzaman söylüyoruz. Hedefimiz ilk beşin içine kalabilmekti. Bunu başardık ve genel kılasmanda dördüncü olduk. Erkek takımımızda final yolunda hakemlerin yanlı kartları ile maçı döndü yoksa onlarda takım olarak şampiyon olacaklardı." ifadelerini kullandı.

Altın madalya alan Serap Özçelik ve Enes Erkan için ise Başkan Delihasan, şöyle konuştu: "3 Avrupa Şampiyonluğu vardı Serap’ın ama Dünya Şampiyonası yoktu. Çok şükür onu da aldı. Onun için uzaylı ifadelerini kullandılar. Enes’ gelecek olursak 2012’de Dünya Şampiyonu olmuştu. Bu turnuva da da Dünya Şampiyonu oldu. Finale çıkana kadar ezici galibiyetler aldı. Finalde hem fiziksel hem de zihinsel özelliklerini kullanarak şampiyon oldu."

11.11.2014 - Cihan