*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler Dünya Oyunlarında 25 Madalya Türkiye’nin  (Okunma sayısı 1145 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Görme Engelliler Dünya Oyunlarında 25 Madalya Türkiye’nin



Güney Kore’nin ev sahipliğinde devam eden IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunlarının 6. Gününe kadar Türkiye toplam 25 madalya kazandı.

Güney Kore'nin başkenti Seul'de 08- 18 Mayıs 2015 tarihlerinde yapılmakta olan IBSA Görme Engelliler Dünya Oyunlarının 6. gününe kadar Milli takımlarımız 5 Altın 6 Gümüş 12 Bronz madalya ile 58 ülke arasında madalya sıralamasında 6. sırada yer aldı.

Milli takımlarımızın mücadele ettikleri branşlar ve kazandıkları madalyalar şöyle:

GOALBALL

 Goalball Erkek Milli Takımımız ilk gün ilk maçta Meksika ile karşılaştı. Millilerimiz maçtan 9-5 lik üstünlükle ayrılırken ikinci günde ise ev sahibi Güney Kore’ye karşı 13-3 skorla galibiyetini yeniledi.

4. gün sabah seansında Avrupa ikincisi İspanya ile karşılaşan millilerimiz, İspanyayı teknik üstünlükle 13-3 yenerek guruptan çıkmayı büyük ölçüde garantilerken, aynı günün akşamında Mısırla olan karşılaşmasında da 10-8 sonuçla üstünlük kazandı.

5. Gün sabahında İsveç'le karşılaşan Millilerimiz maçı 3-2 kazandı. Akşam seansında Çek Cumhuriyetiyle mücadele eden millilerimiz güzel bir oyun sergilemesine rağmen karşılaşmadan 8-5 yenik ayrıldı ve grubunda 2. oldu.

 Millilerimiz Almaya'yı 11-5 yenerek çeyrek finale yükselerek Japonya ile eşleşti. Milli takımımız turnuvayı 3. sırada tamamladığı takdirde Rio Paralimpik Oyunlarına kota alacak.

B1 FUTBOL

B1 Futbol milli takımımız ilk gün 1 de penaltı kaçırdığı müsabaka sonucunda son dünya üçüncüsü ispanya ile 0-0 berabere kalarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. İkinci gün Rusya ile oynayan millilerimiz yine Rusya ile 0-0 berabere kalarak guruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

Gruptaki son maçında Arjantin’e 2-0 yenilen milliler, 16 Mayıs Cumartesi günü 5.’lik 6.’ lık maçına Japonya karşısında çıkacak .

HALTER

Halter milli takımımız müsabakaların 4. gününe kadar bayanlarda 1 gümüş 4 bronz erkeklerde iki gümüş madalya ile Dünya Oyunlarını tamamladı.

ATLETİZM

Atletizm milli takımımız ilk beş günün sonucunda 5 altın,  3 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplamda 15 madalya aldı.

JUDO

Judo'da Mesme Taşbağ bronz madalyaya uzanırken, büyük ölçüde Paralimpik Oyunlarına gitmeyi garantiledi. Zeynep Çelik, Serdar Aydın ve Gülhan Kılıç Pralimpik Oyunlar puanı alan sporcular arasında yer aldı. +100 kg’da mücadele eden Dursun Hayran 5. olarak Paralimpik Oyunlar için puan aldı. Sabri Yur da bir rakibini yenerek puan aldı.

Ecem taşın 3.lük maçını kaybederek 5. oldu ve paralimpik puanı aldı.

16.05.2015 - gsb.gov.tr


Etiketler: Flamingo Fitness Center
Adres: Mimarsinan Mah. Nil Caddesi 1/1 - Merkez / Kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri