*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Nilüferli Engelli Eskrimcilerin Uluslararası Başarısı  (Okunma sayısı 1858 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Nilüferli Engelli Eskrimcilerin Uluslararası Başarısı



Bursa Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından oluşturulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, Hollanda'da düzenlenen Uluslararası Breda Paralimpik Spor Oyunları'ndan 3 kupa ve 5 madalya ile döndü.
 
Ortopedik ve işitme engelli sporcu antrenörü Kader Yıldırım ve gönüllü antrenör İlknur Sütbakan Arıcı yönetimindeki takım, müsabakalarda Nilüfer Belediyespor bünyesinde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti.
 
Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı, Flöre ve Epe branşında 3 kupa ve 5 madalya aldı. Türk Bayrağını göndere çektirmeyi başaran Hakan Sertkaya Flöre ve Epe'de birincilik, Samet Şahin Epe'de ikincilik, Flöre'de dördüncülük, Nabahat Yargıcı Flöre'de üçüncülük alırken, Nimet Erdoğan da Flöre'de ikincilik elde etti.
 
Türkiye'de federasyonu bulunmayan engelli eskrim branşı Bursa'da 21 Temmuz 2011 tarihinde Bursa Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü işbirliği ile tekerlekli sandalye eskrimi çalışmalarını başlattı.
 
Sporcular 8 - 9 Haziran 2013 tarihlerinde Almanya Berlin'de düzenlenen "German Championchips in Wheelchair fencing" turnuvasına katılarak ilk uluslararası başarılarına imza atmıştı.- Cihan


Etiketler : ENGELİ PUANI KULLANILARAK ÖZÜR ORANI HESAPLAMA TABLOSU KONUŞMA ENGELİ PUANI KONUŞMA Özür Oranı 1 Sınıf Vestibüler bozukluk işaretlerine ait destekleyici objektif bulguların olması ve günlük aktivitelerin yardımsız gerçekleştirilmesi (bisiklete binmek, hastanın