*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: AYBESK Spor Dünyasında Destan Yazıyor  (Okunma sayısı 1990 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
AYBESK Spor Dünyasında Destan Yazıyor
« : Ekim 09, 2013, 12:49:09 ÖS »
AYBESK Spor Dünyasında Destan Yazıyor



Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren ( Yenimahalle Belediyesi Engelliller Gençlik ve Spor Kulübü) AYBESK , Dünya kupasını da Türkiye’ye getirdi. Bu ülkemizde kazanılan dünya ölçeğinde en büyük kupa olma özelliğini taşıyor. Kulüp ayrıca, 2013 yılında i ilk kez gerçekleştirilen federasyon kupasını da başkente kazandırdı.
 
Kulüp Başkana Şenol Balaban yaptığı açıklamada, AYBESK’in sekiz yıl önce başına geldiğinde takımın vasat bir takım olduğunu ifade ederek “ Daha sonra bu takımı motive ederek ve yoğun şekilde çalıştırarak başarıdın başarıya koştuk.Bu motive halen devam ediyor. Bu çalışma ve azim ile daha çok başarılara imza atacağımıza ininıyorum. Takımda emeği geçen tüm ekibime ve futbolcu kardeşlerime özveri ile çalıştıkları için teşekkür ediyorum”diye konuştu.
 
Kulüp Başkanı Şenol Balaban ayrıca , , başkentin köklü takımı Ankaragücü’nün de 2. Lig de olmasına çok üzüldüğünü belirterek Ankaragücü’nün birinci ligde olmasını ve liderliğe oynaması gerektiğini söyledi.
 
Balaban ayrıca, “Avrupa’da başkenti şampiyon olmayan kulüp bulunmuyor. Bu anlamda Ankaragücünüde Bursaspor gibi bir Anadolu kulübü olarak şampiyon görmek istiyorum. Bu konuda üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi.
 
AMPUTE FUTBOL FEDERASYON KUPASI
 
Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) tarafından düzenlenen “Ampute Futbol Federasyon Kupası”nın final maçında Kayseri Bedensel Engelliler takımını 5-0 yenen Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Engelliler, şampiyonluğu kazandı.
 
Ankara temsilcisi, Merinos Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını, 11. dakikada Fatih ve 15. dakikada Barış’ın golleriyle 2-0 önde tamamladı.
 
Etkili futbolunu ikinci yarıda da sürdüren Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Engelliler, 30. dakikada Rahmi, 46. dakikada Barış, maçın son saniyelerinde Rahmi’nin golleriyle müsabakadan 5-0 galip ayrıldı.
 
Şampiyon olan başkent ekibine kupasını, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe verdi.
 
Turnuvada, Kayseri Bedensel Engelliler ikinciliği, İstanbul Özürlüler Spor Kulübü’nü 2-1 yenen Karagücü TSK de üçüncülüğü elde etti.
 
AYBESK DÜNYA ŞAMPİYONU
 
Rusya’nın Moskova şehrinde yapılan Dünya Ampute Futbol Kulüpler Şampiyonasına katılan Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Dünya Şampiyonu oldu.
 
ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU “AYBESK”
 
Rusya’da düzenlenen Dünya Şampiyon Kulüpler Kupası’nda fırtına gibi esen Yenimahalle Belediyesi Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü(AYBESK) Abhazya temsilcisi ApsnySukkum ile 2-2 berabere kalarak finale yükseldi.
 
Adım adım finale
 
İlk maçında Rus ekibi Dynamo-Altay takımına 2-1’lik skorla mağlup olan Türkiye Şampiyonu, İran temsilcisi Khalijeh Fars takımını 2-1, Rusya temsilcisi Olympro takımını 10-3 ve Polonya temsilcisi AMP Poland’ı 7-0 yenmeyi başardı. Son olarak da Abhazya’nın ApsnySukkum takımı ile 2-2 berabere kalan AYBESK, şampiyonlar ligi tarihinde ikinci kez finale yükseldi.
 
Maça tutuk başlamıştı. AYBESK, Moskova’da devam eden şampiyonanın beşinci maçında Abhazya’nın ApsnySukkum takımıyla karşılaştı. İlk yarıya tutuk başlayan başkent temsilcisi, beşinci dakikada Adam’ın golüyle 1-0 yenik duruma düştü. İkinci yarıya daha organize başlayan ve baskısını arttıran Yenimahalle Belediyesi,34. dakikada Şehmus’un attığı golle beraberliği yakaladı.
 
Temsilcimizin finaldeki rakibi Rusya’nın Dinamo Altay takımı oldu. Mavi-Beyazlılar Rusya’nın Dinamo Altay takımınıda 3-0 gibi net bir skorla geçerek, adını şampiyonlar ligi şampiyonu olarak tarihe yazdı.
 
BUGÜNE KADAR TÜRKİYEYE GELEN EN BÜYÜK KUPA
 
Cumhuriyet tarihinde ilk defa ülke olarak resmi bir organizasyonda Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ünvanıyla kupa getiren ilk ve tek takım AYBESK oldu. - Anayurt


Etiketler : vardır. Bu mekan bütün çalışmaların merkezini oluşturacak ve yeni çalışmalara yön verecek bir merkez olacaktır.