*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ‘Yılın Paralimpik Engelli Takımı’ Ödülü Golbol Kadın Milli Takımı’nın Oldu  (Okunma sayısı 542 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
‘Yılın Paralimpik Engelli Takımı’ Ödülü Golbol Kadın Milli Takımı’nın Oldu



Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve Gillette-Milliyet ortaklığında 8. kez düzenlenen “69. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni Volkswagen Arena’da yapıldı.

1954 yılından bu yana okuyucularının oylarıyla belirlenen “Sporun En İyileri”nde, bu yıl 2022’nin en başarılı isimleri kürsüye çıktı. Muhteşem gecenin sunuculuğunu Başak Koç ve Ersin Düzen yaptı.

Spor tutkunlarının yakın takip ettiği ve heyecanla beklediği bu görkemli törende Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Gillette Venüs Yılın Kadın Sporcusu, Yılın Futbolcusu, Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı olmak üzere toplam 7 kategorinin birincileri açıklanırken, ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

Yılın Paralimpik Engelli Sporcusu / Takımı Ödülü’nü Golbol Kadın Milli Takımı aldı. Anlamlı ödülü, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada:

“Özel bir gecedeyiz. Sporumuzun yüz akı gençlerimizle, spor ailemizle beraberiz. Bu gece bu arada bu ülkenin gençlerine ilham kaynağı olan pek çok değerli hikayenin buluştuğu yerdeyiz. Bu platform tüm spor ailemizi buluşturan bir platform. Birbirinden kıymetli sporcularımızın gözlerindeki ışığı görmek benim için çok büyük mutluluk. Yarışan herkesi tebrik ediyorum. Bu gece ödül alacak sporcuları özellikle kutluyorum. Ödül listesi bir oylama ve bu oylamada çeşitliliği görüyoruz. Önceleri birkaç branşta olan Türk sporunun artık ciddi bir seviyeye geldiğinin göstergesi. Türk sporunun marka değerinin yükseldiğinin göstergesi”

“Son 4,5 Ayda 1200’den Fazla Madalya Aldık”

“Artık jimnastikte Türkiye diye bir marka var. Halterdeki başarılarımız, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası’nda en başarılı dönemimizi yaşamamız. Diğer branş güreş. Güreşte sporcularımızın 17 madalyayla dönmesi… Bunların her biri mutluluk verici. Kadın basketbolunda Euro League finalinde 2 Türk takımının final oynaması. Voleybolda Şampiyonlar Ligi’nde 2 Türk takımı final oynayacak. Kadın sporunda hepimize mutluluk veren başarılar. Son 4,5 ayda yaklaşık özellikle ülke olarak kazandığımız 1200’den fazla madalya, ülke sporunun 50’den fazla branşta aldığı madalya. Bu bir devrimin tablosu. Spor ülkesi olmanın tablosu bu tablo. Bu tablo bir emek, bir alın teri tablosu. Bu değerli kahramanlara gönülden teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Spor için elini taşın altına koyan herkesi gönülden kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın spora olan özel ilgisi, vizyonu bizim için çok kıymetli. Başarıların hiçbirinin tesadüf olmadığı gerçek. Bilimsel takip, antrenman taktikleri ve elit seviyeye yetiştirdiğimiz sporcular. Her branşta iddiası ve söz sahibi olan Türkiye. Bugün İzmir’de çok değerli bir organizasyon gerçekleştirdik. Türk sporu için önemli birtakım atılımları ortaya koyduk. Tüm Türkiye genelinde ortaya koyduğumuz spor yatırımımızla desteğimizi sunduk. Türkiye’nin neresinde olursa olsun imkanları çoğaltacağız. Herkesi sporla buluşturacağız. Bu bizim için önemli bir hedef. Yazılan hikaye, arkadan gelecek gençler için bir ilham kaynağı olacak. Ödül bu çerçevede spor açısından en önemli motivasyon araçlarından biri. Sporcularımızın bu noktada sahadaki başarıları en büyük ödül ama Milliyet’in hazırladığı, Gillette’in 8 yıldır sponsor olduğu bu anlamlı organizasyon çok değerli. Her iki kurumumuzu, emek veren yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Başarılarla dolu spor yürüyüşümüz devam etsin” şeklinde konuştu.

Dünyanın en iyi golbol oyuncusu Sevda yaptığı açıklamada “Böyle bir platformda bulunmak ekibim adına mutluluk verici. Bu başarılar da kolay kazanılmıyor. Fedakarlıklar, zorluklar, emekler… Sonucunda başarılar geldi. Gollerimi ekibim ve Türkiye adına attım. Desteklerini esirgeyemeyen Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Milliyet

 KATEGORİLER SporVideo Galeri
 ETİKETLER Engelli SporcuGolbolKadın Milli TakımıÖdül TöreniYılın Sporcusu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri