*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Lösemiyi Yenip Avrupa’yı Dize Getiren Ceren, Ödülünü Aldı  (Okunma sayısı 349 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Lösemiyi Yenip Avrupa’yı Dize Getiren Ceren, Ödülünü Aldı



Halter’de 3 kez Avrupa şampiyonu olan ve olimpiyatları zorlayan Ceren Akarsu, düzenlenen bir geleneksel yarışma Doruktakiler-2022’de “Yılın Sporcusu” seçildi. Ödülünü KASKF Genel Başkanı Murat Aydın’ın elinden alan Ceren, KOTO meclis salonunda yapılan organizasyonda, davetliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

“7 Yaşında Lösemiye Yakalandı”

Kocaeli Kağıtspor haltercisi İzmitli Ceren Akarsu, 7 yaşında yakalandığı lösemiyi 5 yılda yendi. Daha sonra abisi gibi halterci olmaya karar veren Akarsu, 3 Avrupa Şampiyonluğu alarak ülkemizi gururlandırdı. Kocaeli’nin bağrından çıkan 18 yaşındaki Ceren Akarsu’nun hayatı mücadeleyle geçti. Daha 7 yaşında ilkokuldayken, lösemi hastalığı ile tanıştı. Küçük yaşta kemoterapi gördü. Ceren, güçlü karakteriyle lösemiyi yenmesini bildi. 5 yılda lösemi hastalığını atlatan Ceren, ağabeyi Fatih Akarsu gibi halterci olmaya karar verdi. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor bünyesine katıldı ve sayısız altın madalya kazandı.

“Avrupa ve Türkiye Şampiyonlukları Var”

Milli halterci Ceren Akarsu kariyeri boyunca sayısız madalya kazanarak ülkemizi gururlandırdı. 2021 yılında Polonya’da düzenlenen 15 Yaş Altı Avrupa Halter Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazanan genç sporcu, 2022 yılında yine Polonya’da düzenlenen turnuvada, Koparmada 46 kilo ile gümüş, silkmede 62 kilo, toplamda 108 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak bu yaşında tam 3 kez Avrupa Şampiyonu oldu.

“Yılın Sporcusu Seçildi”

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Doruktakiler’in 2022 yılının sporcusu seçilirken, açık ara fark attı. Genç sporcu önceki akşam KOTO’da düzenlenen törene babası Fethi Akarsu ve annesi Aysun Akarsu ile birlikte katıldı. Ödülünü alırken ayakta alkışlanan Ceren, kendisini bu ödüle layık gören tüm jüri üyelerine teşekkür etti. Ceren’i izlemeye gelen ailesi gurur dolu bakışlarla evlatlarını alkışladı. Ceren’in ödülünü veren KASKF Genel Başkanı Murat Aydın da duygusal anlar yaşadı.

Kocaeli Gazetesi


 KATEGORİLER Spor
 ETİKETLER HalterKocaeliLösemiYılın Sporcusu kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri