*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul’da Kaçak ve Sahte İlaç Operasyonu  (Okunma sayısı 205 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İstanbul’da Kaçak ve Sahte İlaç Operasyonu
« : Temmuz 05, 2023, 04:23:40 ÖS »
İstanbul’da Kaçak ve Sahte İlaç Operasyonu



İstanbul’da ilaç kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonda, Pendik’te 2 işyeri ve 1 evde yapılan aramalarda bin 942 kutu ilaç ele geçirildi. Operasyonda 2 şüpheli yakalandı ve 100 kanser ilacına ait barkodlar bulundu. İlaçların sahte olabileceği belirtilirken, insan sağlığını tehdit eden ürün ticareti yapan iki kişi hakkında adli işlem başlatıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, ilaç kaçakçılığına yönelik yoğun mücadele gösteriyor. Bu çerçevede yürütülen çalışmalarda Pendik’te 2 adres ve şüpheliler tespit edildi. Kaçak ve sahte ilaç konularıyla ilgili yapılan takiplerde şüphelilere ait Pendik’te bulunan ve birbirleriyle bağlantılı oldukları saptanan 2 işyeri ile bir eve baskın yapıldı. 19 Haziran’da yapılan operasyonda, 2 zanlı gözaltına alındı.

Depolarda yapılan aramalarda, piyasa değeri 2 milyon lirayı bulan bin 942 kutu ilaç, 100 kanser ilacına ait barkod ele geçirildi. İlaçların sağlıksız ortamda muhafaza edildiği, uzmanların ön incelemesinde ilaçların sahte olabileceği sonucuna ulaşıldı. İnsan sağlığını tehdit eden ürün ticareti yapan iki kişi hakkında “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti Suçu” kapsamında adli işlem başlatıldığı ifade edildi.

İHA


ETİKETLER İlaç KaçakçılığıİstanbulKanserKanser İlacıPendikSahte İlaç kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri