*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Meme Kanserinde Çığır Açan Buluş: 2 Haftada Tedavi Ediyor  (Okunma sayısı 273 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Meme Kanserinde Çığır Açan Buluş: 2 Haftada Tedavi Ediyor



Bilim insanları meme kanserini iyileştiren pil icat etti. Fareler üzerinde yapılan deneylere göre pil, kanseri iki haftada tedavi ediyor. Bilim insanlarının meme kanseri üzerine yaptığı çalışma umutları yeşertti. Meme kanserini 2 haftada tedavi pil, fareler üzerinde başarıyla sonuçlandı.

Cihaz, tümör dokusuna enjekte edilen ve oksijeni emen tuzlu suda küçük bir akım oluşturarak çalışıyor. The Sun’ın haberine göre araştırma bilim insanları, pilin kendi kendini şarj ettiğini ve 500 saate kadar dayandığını söyledi. Bu teknik aynı zamanda hipoksik hücrelerin hedef bölgelerine enjekte edilen özel ilaçların etkinliğini de artırıyor.

“Yüzde 90 Azaldı”

Çin’in Şanghay kentindeki Fudan Üniversitesi’nden baş yazar Profesör Fan Zhang, gelişmeyle ilgili şunları söyledi: “14 gün sonra hem çalışan pil hem de ilaç tedavisi alan beş faredeki tümörler ortalama yüzde 90 azaldı. Pil implantı ve ilaç kombinasyonuna sahip olmayan diğer test farelerindeki tümörler ya aynı boyutta kaldı ya da arttı. Tümörler büyüdükçe çevredeki kanserli olmayan dokulardaki oksijeni tüketerek hücrelerin oksijensiz veya hipoksik hale gelmesine neden oluyor. Hipoksi ile aktive olan ön ilaçlar, yalnızca hipoksik hücreleri hedefleyerek bu özellikten yararlanmayı amaçlıyor” dedi.

Cambridge Üniversitesi’nden Profesör Randall Johnson, bir tümörde hipoksiye neden olmanın kanserin yayılma riskini artırabileceği konusunda uyardı. Meme kanseri İngiltere’de her yıl ortalama 11.500 kişiyi öldürüyor.

tgrthaber.com.tr


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER ÇinKanserKanser TedavisiMeme Kanseri kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri