*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mersin’de Depremzedelere Göz Sağlığı Taraması  (Okunma sayısı 268 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Mersin’de Depremzedelere Göz Sağlığı Taraması
« : Mart 24, 2023, 07:23:07 ÖS »
Mersin’de Depremzedelere Göz Sağlığı Taraması



Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin 8. Bölge Gözlükçü ve Gözlükçüler Odası iş birliğiyle, göz sağlığında sorun yaşayan veya deprem nedeniyle gözlüğüne ulaşamayan depremzedeler için Geçici Barınma Alanlarında kalan vatandaşlara göz sağlığı taraması yaptı.

Deprem felaketinin ardından tesisleriyle depremzedelerin yardımına koşan tüm Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Gözlükçüler Odası ile birlikte hastaneye yerleştirilen depremzedelere göz sağlığı taraması yaptı. Mersin Şehir Hastanesi’nde hiperbarik oksijen tedavisi gören depremzedelerde uzuv kaybı olmadı.

Çalışma hakkında bilgi veren Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, deprem sonrası yaşanan sorunlardan birinin de insanların sürekli kullanmak zorunda kaldığı camların kırılması nedeniyle yaşanan sorunlar olduğuna dikkat çekti.

Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, oda yetkililerinin deprem öncesi gözlüğe ihtiyacı olan ve reçeteli gözlük takan kişilere yardımcı olabileceklerini bildirmesinin ardından Geçici Barınma Alanlarında gözlük taraması yaptıklarını belirtti. “Kişiler bu taramaları yaparken ilk başta fark etmediklerini ancak daha sonra görme sorunlarının kendileri için çok önemli olduğunu belirttiler. Ayrıca bilmedikleri bir şehirde özellikle bilmedikleri bir şehirde kendilerine bu konuda destek olduğumuz için, böyle bir konuda yardımcı olduğumuz için bize de teşekkür ettiler” dedi.

Mersin 8. Bölge Gözlükçüler ve Gözlükçüler Odası Başkanı Serkan Yakan, afetin ilk gününden itibaren Mersin bölgesindeki tüm ilçeler olmak üzere afetzedelere ücretsiz numaralı gözlük yardımı yaptıklarını, takmayan vatandaşların da gözlük ihtiyaçlarını karşıladıklarını bildirdi.

hatayhaber.org


 KATEGORİLER Sağlık
 ETİKETLER AfetzedeDepremDepremzedeGöz SağlığıMersin Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri