*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Son İletiler

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Antalya’da Otizm Farkındalık Günü’nde Gökyüzüne Mavi Balonlar Bırakıldı



Antalya’da Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri çerçevesinde gökyüzüne onlarca mavi balon bırakıldı. Baro binası önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Antalya Baro Başkanı Hüseyin Geçilmez, geçtiğimiz kasım ayında kurulan Engelli Hakları Kurulu’nun kısa sürece çok güzel çalışmalara imza attığını söyledi.

Geçen hafta “Down Sendromu Farkındalık Günü”nde de bir etkinlik yaptıklarını aktaran Geçilmez, “Bugün de mavi balonları havaya uçurarak farkındalık yaratmak için etkinlik planladık.” dedi.

Engelli Hakları Kurulu Başkanı Avukat Pınar Gürpınar Yıldız ise, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’nde kutlama yapmak yerine farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Kurul olarak otizme mavi ışık yakıp ve balonları gökyüzüne bırakacaklarını dile getiren Yıldız, “Amacımız engelli vatandaşların hak ihlallerini engellemek, hak ihlallerine uğramış vatandaşlarımıza da yardımcı olmak. Sloganımız, ‘Engel olma yeter.” diye konuştu. Katılımcılar gökyüzüne onlarca mavi balon bıraktı.

Kaynak: AA


ETİKETLER Otizm Farkındalık Günü kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
22
Engelli Haberleri / THY İstanbul’da Engelli Yetenekler İstihdam Edecek
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:43:12 ÖS »
THY İstanbul’da Engelli Yetenekler İstihdam Edecek



Türk Hava Yolları (THY), İstanbul’da görevlendirmek üzere genç engelli bireyleri işe alacak. THY’nin internet sitesinde yer alan ilana göre, şirket, engelli bireylere iş gücüne katılım ve yeteneklerini sergileme fırsatı olarak tam zamanlı iş olanakları sunuyor.

THY’ye iş başvurusunda bulunmak isteyen engellilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı veya mavi kart sahibi olması, adli sicil kaydının bulunmaması gerekiyor.

İstihdam edilecek bireyler, 1994 ve sonrası doğumlu ve lisans mezunu olacak. Başvuru yapacaklar, en az yüzde 40 ve üzeri engel durumunu gösterir sağlık raporu ibraz edecek.

İşi alımda, çevrim içi İngilizce ve genel yetenek sınavı, video mülakatı, çevrim içi İngilizce mülakatı, kişilik envanteri ve kurul mülakatları aşamaları olacak.

Başvurular, 14 Nisan’a kadar kabul edilecek. İşe alıma ilişkin detaylı bilgiye, “https://careers.turkishairlines.com/tr-TR/” linkinden ulaşılabilir.

Kaynak: AA


ETİKETLER Engelli İstihdamıTHY kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
23
Engelli Haberleri / Sultanbeyli Otizm Aktif Yaşam Merkezi Açıldı
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:40:51 ÖS »
Sultanbeyli Otizm Aktif Yaşam Merkezi Açıldı



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Sultanbeyli’de düzenlenen ‘Sultanbeyli Otizm Aktif Yaşam Merkezi Açılış Töreni’ ne katıldı. Törende Bakan Göktaş’a İstanbul Valisi Davut Gül, milletvekilleri, Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, önceki dönem Sultanbeyli Belediye Başkanı Kemal Keskin ve birçok vatandaş eşlik etti. Açılış töreni otizmli öğrenciler tarafından sergilenen folklor gösterisi ile başladı. Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesimi yapıldı. Ardından Bakan Göktaş ve Vali Gül açılışı gerçekleşen yaşam merkezini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

“İSTANBUL’UN İLK OTİZM AKTİF YAŞAM MERKEZİ, OTİZMLİ BİREYLER İÇİN BİR NEFES OLACAK”
Açılış töreninde konuşan Bakan Göktaş, “Bu birlikteliğimizi, bizim için anlamlı kılan diğer bir husus da bugünün “Dünya Otizm Farkındalık Günüö olmasıdır. Otizmde iki şey çok önemlidir. Erken tanı ve eğitim. Bu anlamda otizmli bireyler ve aileleri için eğitim ve danışmanlık modelleri geliştirmenin çok önemli bir husus olduğuna inanıyoruz. Bu alanda ne kadar etkili bir hizmet geliştirirsek çocuklarımıza daha iyi bir geleceğin kapılarını açacağına inanıyoruz. Bu anlamda, atılan her adımı, yapılan her faaliyeti çok kıymetli buluyoruz. Ben bugünün, çocuklarımızın ve ailelerinin hayatını güzelleştirmek, bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak için vesile olmasını can-ı gönülden temenni ediyorum” diye konuştu.

Açılışı gerçekleşen yaşam merkeziyle ilgili bilgi veren Bakan Göktaş, “Devletimizin şefkatle ördüğü sosyal hizmet ağlarını bugün yeni bir ilmikle güçlendiriyoruz. Bu özel günde, sizlerin hizmetine sunduğumuz Sultanbeyli Otizm Aktif Yaşam Merkezimizle, herşeyden önce otizmli bireylerin rehabilitasyon süreçlerini destekleyeceğiz. Merkezimiz rehabilitasyon hizmetlerinden eğitim programlarına, geniş bir etkinlik alanına sahiptir. Merkezimizde otizmli bireylerin denge, koordinasyon ve beden farkındalığı kazanmaları ve bağımsız hareket etme kabiliyetlerini geliştirmelerine destek olacağız. Bu hedefimiz doğrultusunda otizmli bireylerin temel ihtiyaçlarıyla birlikte, sosyal hayata uyum programları ve grup faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca hidroterapi yüzme havuzu, spor etkinlikleri ve aile eğitim programlarıyla da yine hem otizmli bireylere hem de ailelere destek olacağız. Çeşitli atölyelerle otizmli bireylerin sosyalleşmeleri ve özgüvenlerini geliştirmelerine yönelik çalışmalar yürüteceğiz. Dünya standartlarında bakım hizmetleri sunacağımız İstanbul’un ilk Otizm Aktif Yaşam Merkezi, otizmli bireyler ve aileleri için bir nefes olacak. Böylece vatandaşlarımıza kaliteli vakit geçirecekleri, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuracakları bir yaşam alanı sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

BİREYSEL SOSYAL HİZMET DANIŞMANLIĞI MODELİ
Otizmli bireylerin refahı için çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Bakan Göktaş, “Bugün İstanbul’un hizmetine sunduğumuz böylesi önemli kuruluşların sayılarını artırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bakanlık olarak, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla vatandaşlarımızın refahı için, huzuru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizde son 22 yılda Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde engelli hakları ve hayat standartlarını yükseltecek önemli atılımlar gerçekleştirdik. Otizmli bireylerimizin her türlü yaşam ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra ekonomik ve sosyal desteklerle hayata daha aktif katılımlarına destek olacak çalışmalar yürüttük. Özellikle ailelerin üstlendikleri sorumluluğu paylaşmak, onlara bir nebze de olsa destek olmak amacıyla etkili hizmet modelleri geliştirdik. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar’da başlattığımız yeni bir hizmet modelimizi vatandaşlarımızla paylaştık. ‘Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli’ pilot uygulamamızla Bakanlığımıza başvurduğu andan itibaren otizmli birey ve ailesi için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendireceğiz . Bu modelle, otizmli bireyler tanı aldıktan hemen sonra kendilerine ve ailelerine destek vermeye başlayacağız. Danışmanlarımız her aileye, ihtiyaçları doğrultusunda belirli aralıklarla takibini yapmak üzere bir çalışma planı oluşturacak. Böylece, otizmli bireyin en uygun hizmetlere ulaşması için aileyle birlikte çalışarak karar alma süreçlerine de destek olacağız Bunun yanı sıra ailelerimize psiko-sosyal destek hizmeti vereceğiz. Gerektiğinde aileleri ekonomik olarak destekleyecek sosyal yardım araçlarımızı devreye sokacağız. Ayrıca ‘Otizmli Bireylere Yönelik Ulusal Eylem Planı’ kapsamında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Eylem planımızla erken tanı için otizm tarama programı ve ardından en etkili hizmetin sunulması için erken müdahale programı oluşturduk. Böylece özel eğitim sisteminin güçlendirilmesini sağladık. Yine Eylem Planıyla bu alanda ihtisaslaşmış bakım modeli geliştirerek otizmli bireylerimize nitelikli bakım hizmetleri sunmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, “Diğer taraftan II. Ulusal Otizm Eylem Planı için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz.Tüm çalışmalarımızı, kamu kurumlarımız, STK’lar, üniversitelerle işbirliği içerisinde tüm tarafların görüşlerinin alındığı şeffaf bir süreçte yürütüyoruz. Bakım kuruluşlarımızdaki donanımlı ve alanında uzman çalışma arkadaşlarımızla bakım hizmet kalitemizi her geçen gün daha da artıracağız.

Toplumun her bir ferdinin,hiçbir ayrım gözetmeden hayatın her alanında yer almalarının ülkemizin geleceği açısından önemli olduğuna inanıyoruz.Bu kapsamda otizmli bireylerimizin hayatın her alanında aktif rol almaları için sosyal hizmetlerimizi ülkenin dört bir yanında yaygınlaştırmayı sürdüreceğiz. Özel hizmet modellerimizle kadın, erkek, çocuk, genç, yaşlı ya da engelli demeden 7’den 77’ye tüm vatandaşlarımızın, sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Törende konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, “Toplumumuzun her kesiminde ve birbirinden farklı engelliler var. Bu engelliler bugün ortaya çıkmadı, hep vardı. Bundan sonra da olmaya devam edecek; ama engellilerin, engelli kardeşlerimizin yaşam kalitelerinin yükseltilmesi, kişisel becerilerinin artması, aileleriyle birlikte mutlu bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Türkiye’de yeni bir sayfa açılmış oldu. Devletimizin, milletimizin kıt kanaat imkanları, mümkün olduğunca engellilerimizin hayatının kolaylaştırılmasına aktarıldı, aktarılmaya devam ediliyor. Bugün de bunu yaparken sizin bakanlığımızın öncülüğünde yaparken belediyemizin çok kıymetli katkısıyla bu alan tahsis edilmiş oldu. Ben belediye başkanlarının, başkanımıza teşekkür ediyorum. Herkese teşekkür ediyor, tesisimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: DHA


ETİKETLER OTİZM AKTİF YAŞAM MERKEZİSultanbeyli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
24
Sağlık / Engelli Çocuk Ve Yetişkinler İçin Sedasyon Ve MR Ünitesi Açıldı
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:39:07 ÖS »
Engelli Çocuk Ve Yetişkinler İçin Sedasyon Ve MR Ünitesi Açıldı



Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde engelli çocuk ve yetişen bireyler için MR ve sedasyon üniteleri açıldı. Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, üniversite hocalarına yeni ünite tanıtıldı.

‘ENGELLİ BİREYLERİN DİŞ TEDAVİSİ OLDUKÇA ZOR’
Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, “Dünyada ilk olan MR ünitesini açıyoruz. Türkiye’de ise ilk olan engelli çocuk ve yetişkin bireyler için sedasyon ünitesi açıyoruz. 1,5 yılda bitirdik ve açtık. Sadece fiziki büyüklük değil çok nitelikli diş hizmetlerinin verilebileceği bir hale geldi. Engelli bireylerin diş tedavisi oldukça zor. Genel anestezi altında vermek lazım. Burası engelli diş hekimliği hizmeti veren önemli bir yer haline geldi. Türkiye çok ciddi hekimliği fakültesi var ama Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi çok özgün özellikleri olan hakikaten çok üst düzey iş hizmetlerini yapan aynı zamanda çok nitelikli diş hekimleri yetiştiren bir paketimiz. 1,5 yıl kadar önce burayı bitirdik, ulaştık. Sadece fiziki büyüklük değil aynı zamanda çok nitelikli diş hizmetlerinin verilebileceği hale geldi. Örneğin engelli bireylerin ve özellikle engelli çocukların diş tedavisi son derece zordur. Burası engelli bireylere en güzel diş hekimliği hizmeti veren bir ünite oldu” dedi.
Kaynak: DHA


ETİKETLER MR Ünitesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
25
Engelli Haberleri / Engelli ve Bakıma Muhtaç Köpekler İçin Yaşam Alanı Kuruldu
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:34:35 ÖS »
Engelli ve Bakıma Muhtaç Köpekler İçin Yaşam Alanı Kuruldu



Patileri Koruma Derneği (PATİKO) tarafından Etimesgut’ta engelli ve bakıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için 5 dönüm arazi üzerine kurulan yaşam alanı, aralarında engellilerin de bulunduğu 400 köpeğin yuvası oldu. PATİKO Başkanı Arzu Akkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının travma geçiren ve yardıma muhtaç sahipsiz hayvanlar için yaşam alanı oluşturmak olduğu söyledi.

Bu tür hayvanlar için 6 yıl önce kendisi gibi hayvansever arkadaşlarıyla yola çıktıklarını anlatan Akkoç, merkezlerine getirilen köpeklerin sayısının zaman içinde 400’e ulaştığını aktardı. Merkezlerinde barınakta şiddet görmüş köpeklerin de yer aldığını ifade eden Akkoç, şöyle konuştu: “Yürüme, görme ve işitme engellilerin de bulunduğu köpeklerin ihtiyaçlarıyla özel olarak ilgileniyoruz. Engelli köpeklerimiz ayrı yerlerde kalıyorlar. Altlarına ince mil kum seriyoruz, bacakları, kalçaları yara olmasın diye. Felçli hayvanlarımız için yürüteçlerimiz var, düzenli yürüyüşe çıkıyorlar. Bugün klinikten taburcu olan protezli bir çocuğumuz var. Hepsinin ayrı ayrı hikayeleri var, biz de yeniden hikayelerini yazıyoruz.”

“Daha fazla cana can olmak istedik”
Akkoç, şiddete uğrayan veya trafik kazası nedeniyle yaralanan köpeklerin yaşam alanında veteriner hekimlerce tedavi edildiğini belirterek, şunları söyledi: “Gönüllülerin de yardımıyla yürüme engeli bulunanlara yürüteç ya da protez desteği sağlanıyor. Türkiye’nin her yerinden gelen ihbarlarla aldığımız, tedavi ettirdiğimiz çocuklarımızın kalacak yerleri yoktu. Çoğu engelli olan, tedavisi bitmiş bu hayvanları tekrar bırakamayacağımız için pansiyonlarda bakmaya başlamıştık. Daha fazla cana can olmak istedik.” ifadelerini kullandı. Yaşam alanı gönüllü veterineri Gökhan Toker de alandaki köpeklerin oldukça travmatik dönemler geçirdiklerini dile getirdi. Bunlardan birinin trafik kazası nedeniyle felç olan ve bir bacağı ampute edildikten sonra özel protezle tekrar yürüyebilen 3 yaşındaki Rocky olduğunu belirten Toker, şunları anlattı: “Rocky Zonguldak’tan bize dernek tarafından getirildi. Bize geldiğinde arka ayaklarını kullanamamaktan kaynaklı erime, kemiklerin dışarı çıkması, nekroz söz konusuydu. Belde kırık vardı. Önce omurgayı sabitledik. Tasarladığımız projeyle ampütasyonu belirli bir sınırda yapıp özel protez üretiyoruz. Rocky için bunu yapmayı denedik ve başarılı oldu. Rocky aslında 3 büyük ameliyat geçirdi. Şu anda yürümesi gayet güzel. Taburcu oldu ve artık arkadaşlarının yanında dolaşmayı bekleyecek.”

Kaynak: AA


ETİKETLER Engelli ve Bakıma Muhtaç KöpeklerKöpekler İçin Yaşam Alanı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
26
Eğitim / Onlar Ne Hasta Ne De Engelli Sadece Birazcık Farklılar
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:32:46 ÖS »
‘Onlar Ne Hasta Ne De Engelli Sadece Birazcık Farklılar’



2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Haber Milas’a konuşan Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Otizm Koçu Burçin Altınsoy, Otizmin hastalık ya da engel olmadığına dikkat çekerek; “Sadece birazcık farklılar. Lütfen bu farklılığın farkına varalım ve onları ötekileştirmek yerine anlamaya ve yardımcı olmaya çalışalım” dedi. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Otizm Koçu Burçin Altınsoy, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde Haber Milas’a konuştu.

“ÖZELLİKLE GÖZ TEMASI KURMUYORLAR VE İSİMLERİ İLE ÇAĞIRILDIKLARINDA TEPKİ VERMİYORLAR”
Otizmin ilk 3 yaşta ortaya çıktığını ifade eden Altınsoy; “Otizmli çocuklar göz teması kurmuyor ve isimleri ile seslendiğinizde tepki vermiyorlar. Ailelerden aldığımız geri dönüşlerde ‘Adı ile çağırıyoruz ama tepki vermiyor’ tarzı açıklamalar söz konusu oluyor. Aileler çocuklarında bu tarz belirtiler olup olmadığına dikkat etsinler” dedi.

“OTİZMDE YOĞUN BİR EĞİTİM ÇOK ÇOK ÖNEMLİ”
Otizmle ilgili birçok eğitim ve destek verdiklerini ifade eden Otizm Koçu; “Yoğun bir eğitim verilmesi çok çok önemli. Sempati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi olarak, otizmle ilgili ABA eğitimi başta olmak üzere güncel birçok eğitimi veriyor ve çocuklarımızın daha uyumlu ve sakin hale gelmelerine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

“MİLAS’TA OTİZM FARKINDALIĞI GÜN GEÇTİKÇE ARTMAYA DEVAM EDİYOR”
Otizmle ilgili Milas’ta farkındalığın artmaya devam ettiğine de vurgu yapan Burçin Altınsoy şunları söyledi: “Bir esnafımıza gitmiştik. Kendisine otizmi sorduğumuzda tanıdıklarında otizmli bireyler olduğunu ifade etmişti ve kendisinden yapmasını beklediğimiz şeyleri yaptığını ifade etmişti. Gerçekten gün geçtikçe Milas’ta Otizm ile ilgili farkındalık artıyor”

“OTİZMLİ ÇOCUKLARA KARŞI BİRAZ DAHA DUYARLI OLALIM”
Altınsoy, otizmli çocukların bulundukları ortamdan sıkılabildiklerini, sürekli ses çıkarabildiklerini, ebeveynlerini dinleme konusunda sıkıntı yaşayabildiklerini belirterek; “Gördüğümüz zaman lütfen dışlamayalım. Çocuklarımızı uzak dur sana da bulaşır gibi şeylerle korkutmayalım. Otizm hastalık ya da engel değil. Hiç kimseye hiçbir şekilde bulaşmaz. Lütfen her ne kadar farkındalıklar artmaya devam etse de otizmli çocuklara, bireylere karşı biraz daha duyarlı olalım” dedi.

Kaynak: Haber Milas


 KATEGORİLER Editörün SeçtikleriEğitimHaberler kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
27
Engelli Haberleri / Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatacak
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:30:21 ÖS »
Yaşlı ve Engelli Aylıkları Hesaplara Yatacak,



Nisan ayına ilişkin yaşlı aylığı ve engelli aylıkları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Göktaş, yaklaşık 2,6 milyar TL tutarında yaşlı aylığı ve yaklaşık 2,2 milyar TL engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatıracaklarını bildirdi.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Nisan ayı için toplam 4,8 milyar TL tutarındaki yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA


ETİKETLER Aile ve Sosyal Hizmetler BakanlığıEngelli AylığıMahinur Özdemir GöktaşYaşlı Aylığı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
28
Engelli Haberleri / Cam Kemik Hastası Meclis Üyesi Esat Balcı Mazbatasını Aldı
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:28:50 ÖS »
Cam Kemik Hastası Meclis Üyesi Esat Balcı Mazbatasını Aldı



Düzce’nin Yığılca ilçesinde cam kemik hastası olan bedensel engelli 30 yaşındaki Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak girdiği seçimleri kazandı. Mazbatasını alan Balcı’ya tekerlekli sandalyesi ile gittiği belediye binasında asansör ve rampa olmaması nedeniyle merdivenleri çıkamayınca zabıtalar yardımcı oldu.

Yığılca ilçesinde doğuştan cam kemik hastası olan Esat Balcı, tanı geç konulduğu için tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdürüyor. Engeline rağmen yaşama sıkı sıkıya tutunan Balcı, özel bireyler için farkındalık oluşturan çalışmalara da imza atıyor. Okuma yazmayı kendisi öğrenen Esat Balcı, daha sonra Düzce Üniversitesinde de yüksekokulu örgün okudu. Son yerel seçimlerde muhtar adayı olarak seçmenlerinden oy isteyen Esat Balcı, 31 Mart tarihinde yapılan seçimlerde ise Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis üyesi olarak seçildi. Seçimlerin ardından İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alan Balcı, “Güzel bir seçim süreci geçirdik. Elimizden geldiği kadar çalıştık. Bundan sonraki dönemde de güzel şeyler olacak. Özel bireylerin belediye meclislerinde yer alması çok güzel. Gerçek anlamda ayakları yere basmayan bir meclis üyesi var. Kendi adıma sadece özel bireyler için değil, bütün ilçe halkıma en iyi hizmeti götürmek için çalışacağıma inanıyorum. Mazbatayı alırken çok mutlu oldum. Daha birçok özel bireyin mazbatalar alacağına inanıyorum” dedi.

Esat Balcı, mazbatasını aldıktan sonra tekerlekli sandalyesi ile ilçe sokaklarından geçerek belediye binasına gitti. Vatandaşlar tarafından sık sık yolu kesilen Balcı, tebrikleri de kabul etti.

Zabıtalar kucağında çıkarttı

Yığılca Belediye Başkanlığı binasında ise özel bireyler için asansör ve rampa olmaması nedeniyle merdivenleri çıkamayan Balcı’ya zabıtalar yardımcı oldu. Esat Balcı’nın tekerlekli sandalyesini omuzlayan zabıtalar, belediye binasına çıkarttı. Balcı’yı belediye binası girişinde yeni seçilen Belediye Başkanı Selami Savaş karşıladı. Esat Balcı’yı kutlayan Savaş, belediye binasına en kısa sürede özel bireyler için asansör yapılacağı sözünü de verdi.

İHA


ETİKETLER Cam Kemik HastalığıDüzceEsat BalcıYığılca kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
29
Engelli Haberleri / Kartal Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Açıldı
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:25:58 ÖS »
Kartal Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi Açıldı



Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi’nin açılışına katıldı. Kartal’da engellilere yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel, çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

Kartal Belediyesi’nin desteği ile Esentepe Mahallesi’nde açılışı gerçekleştirilen törene Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz, siyasi partilerin temsilcileri, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Hülya Arkan, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Başkan Gökhan Yüksel’e Teşekkür
Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şubesi için düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende ilk konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Kartal Şube Başkanı Ayhan Alkan gerçekleştirdi. Alkan, kendisinin de bir engelli annesi olduğunu hatırlatarak Kartal Şubesi’nin açılışı sırasında emeği geçen başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere herkese teşekkür etti. Engellilere daha iyi hizmet verebilmek için gereksinim duydukları desteği sağladığı için Başkan Gökhan Yüksel’e şükranlarını sunan Alkan, 1960 yılında kurulan Türkiye Sakatlar Derneği’nin kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu hatırlatarak yeni açılan şube ile Kartal’daki engellilere daha kolay ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Gerçek ihtiyaç sahibi engellilere ulaşarak onların hayatlarını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydeden Alkan, engellilerin başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Her Birey Engelli Olma Potansiyeli Taşıyor

Alkan’ın ardından söz alan Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, kendisinin de engeli nedeniyle yaşadıklarının yapılan düzenlemelerle ortadan kaldırıldığını ifade etti. Engellilerin önündeki diğer engellerinde teker teker kaldırılacağını söyledi. 61. Şube olarak açılışında büyük emeği olan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e de teşekkür etti. Bayram, engellilerin Türkiye ittifakı anlamına geldiğini belirterek bütün siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının engellilere hizmet vermesi ve duyarlı olması gerektiğini söyledi. Coğrafya gibi engelliliğinde kader olduğunu ve her bireyin engelli olma potansiyelini taşıdığı belirten Bayram, özellikle son dönemdeki deprem ve savaşlar ile engelli sayısının hızla arttığını söyledi. Türkiye’de engelli milletvekili, belediye başkanı ve daha pek görevde yer alan isimler gördüklerini ama artık engelli vali, büyükelçi, kaymakam da görmek istediklerini belirtti. Bayram, bunun için engel olan kanun maddelerinin değişmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz ise yaptığı konuşmada, Kartal Belediyesi’nin desteğine vurgu yaparak Kartal Şubesi’nin açılışında büyük destek gördüklerini ifade etti. Türkiye Sakatlar Derneği’nin kuruluşundan bugüne kadar milyonlarca engellinin hayatına dokunduğunu belirten Boyraz, Kartal’da bir şube açılması fikrinin Başkan Gökhan Yüksel’in desteği ile hayata geçebildiğini ifade etti. Engelli rampasının değiştirilmesi talebinin bile anında karşılandığını ifade eden Boyraz desteği için Başkan Yüksel’e teşekkür etti.

Kartal’da Engelliler İçin Çalışmalarımıza Devam Edeceğiz

Törende kısa bir konuşma gerçekleştiren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, engelliler ile ilgili çok daha fazla adım atılması, çok fazla mesafe kat edilmesi gerektiğine inandığını ifade ederek bugün o adımlardan bir tanesini attıklarını söyledi. Pandemi ve deprem nedeniyle yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan derneğin açılışını ancak gerçekleştirebildiklerini belirterek bu sayede Kartallı engellilere daha kolay ulaşabileceklerini belirtti. Kartal Belediyesi’nde de Engelliler Birimi olduğunu, ancak nüfusun yüzde 8’inin engelli olduğu bir ortamda ailelerin sıkılmadan üzülmeden ulaşabilecekleri bir merkezin daha olmasını istediklerini söyledi. Belediye ait tesisler olsun, özel sektör olsun, engellilerin istihdamı için hassasiyet gösterdiklerini belirten Başkan Yüksel, engelliler ile ilgili çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

İHA


ETİKETLER Gökhan YükselKartal BelediyesiTürkiye Sakatlar Derneği kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
30
Engelli Haberleri / Evde Bakım Ödemeleri Bayram Öncesi Hesaplarda Olacak
« Son İleti Gönderen: melleseferi Nisan 08, 2024, 01:23:54 ÖS »
Evde Bakım Ödemeleri Bayram Öncesi Hesaplarda Olacak



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek 8 Nisan Pazartesi günü toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerinin Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nin 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı.

Geleneksel seçim kampanyaları artık dijitale geçmeli

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, “Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek 8 Nisan Pazartesi günü itibariyle hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımından yararlanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Dünya


ETİKETLER EngelliEvde Bakım YardımıMahinur Özdemir GöktaşÖdeme kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 10