*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 2022 Maaşı Alanlar Üniversite Hastaneleri’nde Bakılabilir Mi?  (Okunma sayısı 2676 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
2022 Maaşı Alanlar Üniversite Hastaneleri’nde Bakılabilir Mi?



2022 engelli maaşı alan vatandaşlarımız üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde ücretsiz muayene olabilir mi? 2022 maaşlarında üniversitede muayene olma…

Son zamanlarda sitemizi ziyaret eden kullanıcılardan gelen yoğun sorulardan birisi de engelli vatandaşların 2022 maaşı aldıktan sonra ücretsiz olarak muayenelerinin yapılabileceği sağlık kuruluşları ile ilgiliydi. Özellikle 2022 maaşları kabul edildikten sonra üniversite hastanelerinde ve özel hastanelerde muayene olamayan vatandaşlarımızın şikayetleri had safhadaydı.

2022 engelli, engelli yakını, yaşlılık ya da silikozis aylıklarından birini alan vatandaşlarımızın sağlık provizyon bilgileri 2022 Sayılı Kanun’a göre verilen maaşlara özel 60/c3 kapsamına girmektedir. Yani 60/c3 kapsamında sigortalı olan vatandaşlarımız 2022 maaşı aldıkları için bu kapsamda olmaktadırlar ve sağlık provizyonlarının herhangi birisinin üzerine geçmesi ya genel sağlık sigortası (GSS) kapsamına alınması söz konusu olmamaktadır. Provizyon bilgisinin adı da Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 60′ıncı maddesinden gelmektedir.

Ülkemizde 2022 maaşı alan ve dolayısıyla 60/c3 kapsamında sigortalı olan vatandaşlarımız malesef üniversite hastaneleri ve özel hastanelerde bakılamamakta bu hastanelerde muayene olamamaktadırlar. Bu durum uzun yıllardır bu şekilde devam etmekte ve konuyla iligili olarak bugüne kadar bir çalışma yapılmamıştır. Özellikle 2022 engelli aylığı alacak vatandaşlarımızın bu konuyu iyi düşünmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü engeli ile ilgili sürekli üniversite hastanelerine gitmek durumunda olan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız 2022 maaşları bağlandıktan sonra sağlık provziyonları izin vermediği için üniversite hastanelerinden ücretsiz bir şekilde muayene olmamaktadırlar. İlgili hastaneler tarafından engelli vatandaşlarımızın muayeneleri için bu sistemsel sorun yüzünden yüksek meblağda muayene ücretleri istenmektedir. Konudan habersiz olan vatandaşlarımız ise böyle bir talep karşısında mağdur duruma düşmektedirler.

2022 maaşı alıp da üniversite hastaneleri ya da özel hastanelerde muayene olmak isteyen vatandaşlarımız ancak sevk zinciri ile bu hastanelerde bakılabilirler. Yani bu vatandaşlarımız bulundukları yerdeki sevk vermeye sağlık kuruluşlarından birinden alacakları sevk ile ilgili üniversite hastanesinde muayene olabilirler. Bunun için de üniversite hastanesi ya da özel hastaneye her gitmeden önce bulundukları yerdeki hastaneden sevk almaları anlamına gelmektedir. Bu özellikle sürekli olarak üniversite hastanelerinde görünmesi gereken vatandaşlarımız için çoğu zaman zor ve zahmetli bir iş olmaktadır.

2022 maaşı almak isteyen vatandaşlarımıza tavsiyemiz: eğer üniversite hastanesi ya da özel hastanelerde sürekli olarak muayene olma durumunuz varsa 2022 maaşına başvurmamalarıdır. Engelli vatandaşlarımızın maddi durumlarının olmamsı yüzünden 2022 maaşlarından faydalanmak istemeleri halinde bu vatandaşlarımıza ilk etapta evde bakım maaşı için başvuru yapmalarını tavsiye ederiz. İlgili vatandaşlarımız evde bakım maaşı almaya haiz şartları sağlıyorlarsa zaten maaştan yararlanacaklar ve 2022 maaşlarında olduğu gibi sağlık provizyonlarının üniversite hastanelerinde geçersiz olması gibi olumsuz bir durumla karşılaşmayacaklardır.

Etiketler: 2022 Maaşı, Engelli Maaşı, Engellilerin Problemleri, Özürlü Maaşı, Özürlü Raporu, Yaşlılık Maaşı

sosyalyardimlar.net