*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yemen’de 11 Binden Fazla Çocuk Öldü veya Engelli Durumda  (Okunma sayısı 475 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Yemen’de 11 Binden Fazla Çocuk Öldü veya Engelli Durumda
« : Aralık 18, 2022, 02:54:12 ÖS »
Yemen’de 11 Binden Fazla Çocuk Öldü veya Engelli Durumda



Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Yemen’de 2015’ten bu yana devam eden çatışmalarda 11 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiği ya da sakatlandığını açıkladı.

UNICEF’in yayımladığı raporda, BM aracılığında yapılan ateşkesle çatışmanın yoğunluğunun önemli ölçüde azaldığı ancak söz konusu ateşkesin 2 Ekim’de sona ermesinin ardından 62 çocuğun daha öldüğü veya yaralandığı belirtildi.

Ülkede yaklaşık 2,2 milyon çocuğun ciddi derecede yetersiz beslendiği kaydedildi.

Yaklaşık 2 milyon çocuğun okula gidemediği belirtilen raporda, her 4 okuldan en az birinin yıkılması veya kısmen hasar görmesi nedeniyle bu sayının 6 milyona çıkmasının tahmin edildiği aktarıldı.

Raporda, ayrıca, ülke genelinde 2015’ten bu yana devam eden çatışmalarda 11 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiği ya da sakatlandığı belirtildi.

UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell, 7 Aralık’ta ülkeye yaptığı ziyaretin ardından ateşkesin yenilenmesi yönünde çağrı yaparak, “Binlerce çocuk hayatını kaybetti, yüz binlercesi de önlenebilir hastalık veya açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya.” dedi.

UNICEF, 2023 yılı için ülkedeki insani krizi hafifletmek amacıyla 484,4 milyon dolar yardım çağrısında bulundu.

– Yemen’deki iç savaş

Yemen’deki İran destekli Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten itibaren Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg, 2 Nisan’da Yemen hükümeti ve Husilerin hava, kara ve deniz operasyonlarını 2 ay boyunca durdurmayı kabul ettiğini duyurmuş, ateşkes daha sonra iki defa uzatılmıştı.

Yemen hükümeti ile Husiler arasında 6 ay devam eden ateşkes 2 Ekim’de sona ermişti.

Ülkede yıllardır süren çatışmalarda yaklaşık 377 bin kişi yaşamını yitirdi. Dünyanın en fakir ülkeleri arasında yer alan Yemen’de iç savaş nedeniyle büyüyen insani kriz ise korkunç boyutlara ulaştı.

Anadolu Ajansı


ETİKETLER Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım FonuÇocukEngelliUNİCEFYemen kayseri engelliler derneği diyalizle yaşam engelliler derneği  kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri