*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ABD’de Felçli Hastalar, Tekerlekli Sandalyelerini ‘Düşünerek’ Sürdüler  (Okunma sayısı 493 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
ABD’de Felçli Hastalar, Tekerlekli Sandalyelerini ‘Düşünerek’ Sürdüler



ABD’li bilim insanları, boyundan aşağısı felçli hastaların düşünce gücüyle kullanabileceği tekerlekli sandalye tasarladı. Test sırasında 3 hasta, elektrikle çalışan tekerlekli sandalyeleri yalnızca ‘düşünerek’ sürmeyi başardı.

ABD’nin Texas Üniversitesi’nde yapılan test sürüşünde, felçli hastaların yalnızca Düşünce gücünü kullanarak büyük oranda hatasız şekilde tekerlekli sandalyelerini hareket ettirmeyi başardığı belirtildi.

Hastaların kafasına 31 elektrot bağlanarak yapılan denemede, hastalardan sağa gitmek istediklerinde iki kolunu oynattıklarını düşünmeleri, sola gitmek istediklerinde ise iki ayaklarını hareket ettirdiklerini düşünmeleri istendi.

“Sinyaller Laptopa Gidiyor”

Beyin sinyalleri, tekerlekli sandalyelerin arkasına yerleştirilen laptoplara, oradan da sandalyelere başarılı bir şekilde iletildi. Denemenin sonucunda, felçli hastaların evdeki odalar arasında yardım almadan dolaşabileceği, ancak altyapıdaki yetersizlikler nedeniyle kalabalık caddelerde bunun henüz mümkün olmadığı belirtildi.

Hürriyet


 KATEGORİLER DünyaTeknolojiVideo Galeri
 ETİKETLER ABDBilim İnsanlarıDüşünce GücüFelçliTekerlekli SandalyeTexas Üniversitesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri