*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocaeli Beyazay Derneği’nden Milletvekili Aday Listelerine Sert Eleştiri  (Okunma sayısı 133 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Kocaeli Beyazay Derneği’nden Milletvekili Aday Listelerine Sert Eleştiri



Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube başkanı Furkan Uğur Eşitti Türkiye’de 12 milyon civarında engelli olduğunu belirterek “Siyasi partilerin, cumhur ittifakının, millet ittifakının engelli bireylere neden kör, sağır olduğunu anlayamadım. Sandığa giderken engelli bireyler olarak bunları görmezden gelmeyeceğiz” dedi.

Siyasi partiler dün milletvekili aday listelerini YSK’ye teslim etti ve kamuoyuna açıkladı. Türkiye Beyazay Derneği Kocaeli Şube başkanı Furkan Uğur Eşitti, milletvekili aday listeleri ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı. Eşitti, açıklamasında aday listelerinde engelli bireylerin de bulunması gerektiğini söyleyerek şu açıklamayı yaptı;

“Sandığa Giderken Bunları Görmezden Gelmeyeceğiz”

“Bizler hayatın her alanında olmaya çalışıyor, toplumdan kendimizi soyutlamamak için mücadele veriyoruz. Engelliler milletimiz tarafından yeterince tanınmıyor, tanınmadığı için birçok problemle karşı karşıya kalıyoruz. Çözümü ise siyasette, hak temelli mücadeleler vererek. Sorunlara çözüm önerileri getirerek aramaya çalışıyoruz. 14 Mayıs’ta yapılacak olan milletvekili seçimi ile ilgili birçok arkadaşımız çeşitli partilerden milletvekili aday adayı oldu. Siyasi partilerin, cumhur ittifakının, millet ittifakının engelli bireylere neden kör, sağır olduğunu anlayamadım. Henüz seçime bile girmemiş, ne kadar oy alacağı belli bile olmayan siyasi partilerin adayları önemli şehirlerde seçilecek yerlerden aday gösteriliyor. Fakat Türkiye’de 12 milyon oranında engelli var! İçimizde mühendisi, doktor, öğretmeni, memuru, avukatı var. Temsil yeteneği üst düzey arkadaşlar var. Savunduğu ideolojileri en üst perdede dillendirebilecek, meramını anlatabilecek yetenekli arkadaşlarımız var. Fakat bunların hiçbirisi milletvekili listelerinde yer bulamadı. Sandığa giderken engelli bireyler olarak bunları görmezden gelmeyeceğiz.

“Bizim Sorunlarımızı Bizden Başkası Bilemez”

Elbette siyasi partilerimizin içerisinde duyarlı, bizleri anlamaya çalışan, destek olan büyüklerimiz var. Ancak bu duyarlılık, bizleri temsil etmeye yetmiyor. Çünkü bizim sorunlarımızı, bizden başkası tam manasıyla bilemez, çözüm önerileri getiremez. Bu yüzden dolayı Meclis’te engelli milletvekili sayısının fazla olmasını istemek, ülkemizin gelişimine katkıda bulunmanın, sorunları asgariye indirmenin başka bir adıdır. Tüm milletvekili adaylarına başarılar diliyorum. Bundan sonraki seçimlerde daha farklı bir metotla, seçimlere engelli milletvekili adaylarını hazırlamak için şimdiden çalışmaya başlayacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum. Bizler seçimden seçime, özel günlerde, belirli gün ve haftalarda ziyaret edilip, fotoğraf çekilen kesimler olmak istemiyoruz artık. Söz söyleyen, sorunlara çözüm önerisi getiren, hakkını arayan, memleketi, milleti için siyaset yapan insanlar olmak istiyoruz. Teselli cümleleri duymaktan sıkıldık, bundan sonra memleket, millet için çözüm üreten, sorunları tespit eden insanlar olacağız”

kocaelifikir.com


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER Beyazay DerneğiCumhur İttifakıEngelliKocaeliMillet İttifakı kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri