*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Depremzedeler Reçeteye Gerek Olmadan Ücretsiz İlaç Alabilecek!  (Okunma sayısı 136 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6631
Depremzedeler Reçeteye Gerek Olmadan Ücretsiz İlaç Alabilecek!



SGK’dan gelen açıklamaya göre Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu etkilenen bölgelerde ikamet eden vatandaşlar, raporlu ilaç ve malzemeleri bir kereye mahsus olmak üzere temin edebilecek.

Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ce Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.6 ve 7.7 büyüklüğündeki depremlerin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Oldukça büyük yıkıma sebebiyet veren deprem, pek çok ilde büyük kayıplara yol açtı. Arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ederken bölgede acil ilaç ihtiyacının giderilmesine yönelik tek seferlik ilaç yardımı yapılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) ilaç açıklaması

Sosyal Güvenlik kurumu (SGK), yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremde mağdur olan vatandaşlar için ilaç yardımı yapılacağını belirtti. İkametgahı deprem bölgelerinde bulunan depremzedeler, tek seferlik olmak üzere raporlu ilaçları ve tıbbi malzemeleri reçetesiz bir şekilde temin edebilecek. Bölgede acil ihtiyaçlar konusunda yapılan yardımlar devam ediyor.

Depremzedelere yardım sürüyor

Ülke gündemini sarsan ve ülkenin doğu bölgesini ciddi anlamda etkileyen yıkıcı depremin ardından hem yurt içi hem de yurt dışından pek çok insani yardım çalışması son sürat devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalardan bir diğeri de ilaç yardımı oldu. Acil ilaç ve tıbbi malzemeler bir seferliğine reçetesiz olarak alınabilecek.

SGK’dan gelen açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği bölgede ikameti bulunan vatandaşlar raporlu ilaçlarını veya tıbbi malzemeleri tek seferlik olmak üzere reçetesi bir şekilde temin edebilecek.

kamugundemi.com


ETİKETLER DepremRaporlu İlaçSGKTıbbi Malzeme Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri