*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bedensel Engelli Sporculardan "Evde Kal" Çağrısı  (Okunma sayısı 666 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bedensel Engelli Sporculardan "Evde Kal" Çağrısı
« : Nisan 29, 2020, 04:50:17 ÖÖ »
Bedensel Engelli Sporculardan "Evde Kal" Çağrısı



Bedensel engelli milli sporcular, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında çektikleri görüntüyle "evde kal" çağrısı yaptı.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun sosyal medya üzerinden "Kendini, aileni ve sevdiklerini korumak için evde kal Türkiye" başlığıyla yayımladığı videoda, federasyonun çeşitli branşlarında görev yapan sporcular yer aldı.

Koronavirüse karşı "#EvdeKal Türkiye" etiketiyle yapılan paylaşımda, tekerlekli sandalye milli basketbolcusu Cem Gezinci ve Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak'ın yanı sıra sporcular Abdülkadir Ünal (milli dansçı), Elke Lale van Achterberg (milli eskrimci), Büşra Ün (milli tenisçi), Bahattin Hekimoğlu (milli okçu), Ayşegül Pehlivanlar (milli atıcı), Sevilay Öztürk (milli yüzücü), Nesim Turan (milli masa tenisçi) ve Nazmiye Muratlı (milli halterci) çağrıda bulunuyor.

TBESF Başkanı Uztürk: Evde kalmaya devam etmeliyiz

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, "Kendimizi, ailemizi ve sevdiklerimizi korumak için evde kalmaya devam etmek, bu virüsten sağduyulu bir şekilde en az hasarla kurtulmamızı sağlayacaktır." dedi.

Uztürk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı federasyon tarafından alınan önlemlere ilişkin açıklamalarda bulundu.  Uztürk, salgın nedeniyle sportif alanda bir çok tedbir aldıklarını vurguladı.

"Bu süreçte bünyemizde yer alan tüm sporcu, teknik ekip ve yetkililerimizin sağlığı her şeyden kıymetlidir. Bu nedenle yurt içinde düzenlenmesini planladığımız ampute futbol ve tekerlekli sandalye basketbol liglerimizi, oturarak voleybolda etaplı müsabakalarımızı, Türkiye şampiyonalarımızı, milli takım kamplarımızı, 1 Mayıs 2020 tarihine kadar erteledik. Dünya geneli ve ülkemizde görülen salgın sebebiyle gereken önlemleri aldık."

Uztürk, spor faaliyetlerinin devamının sağlanması için çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

"Küresel ölçekteki salgın sebebiyle yaşadığımız bu zor günleri devletimizin, bakanlıklarımızın sabrı, tedbir ve gayretleriyle aşacağız.      24.03.2020 - AA



Etiketler : tekerlekli sandalyeler ve standart tip akülü sandalyeler devletin farklı kurumları kayseri tarafından karşılanmaktadır birey olarak engelleri kaldırmaya çalışınız engellilere yapacağınız en iyi