*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Son İletiler

Sayfa: [1] 2 3 ... 10
1
Bilim / Engeller Yapay Zekâ Uygulamalarıyla Daha Kolay Aşılıyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 02:48:00 ÖS »
Engeller Yapay Zekâ Uygulamalarıyla Daha Kolay Aşılıyor



Yapay zeka uygulamaları birçok alanda olduğu gibi engellilerin hayatına da olumlu etki ediyor.

AA muhabirinin, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı derlemeye göre, yapay zekanın kullanım alanı genişlerken engelli dostu uygulamalar da bunlar arasında yer alıyor.

Kişinin kendi sesine çok benzer bir ses oluşturmaya olanak sağlayan teknolojilerle ses kaybı yaşayanlar seslerine tekrar kavuşabiliyor.

OpenAI şirketince geliştirilen “Voice Engine” modeli 15 saniyelik ses kaydıyla çalıştırılabiliyor. Kişinin sesini başka dillere çevirmeye ya da metinleri okumaya olanak sağlayan teknoloji, konuşma zorluğu çeken ya da ses kaybı yaşayanların hayatını kolaylaştırıyor.

Bu kapsamda, doktorlar Fatima Mirza, Rohaid Ali ve Konstantina Svokos, bir okul projesi için kaydedilen videodan alınan sesleri kullanarak akıcı konuşmasını kaybeden bir hastanın sesini eski haline getirmeyi başardı.

Görme engellilerle gönüllüleri bir araya getiren uygulamalar

Yapay zekayla güçlenen kameralar da kişileri ve nesneleri tanıyabiliyor. Güvenlik kameralarında ve radarlarda da kullanılan teknoloji, görme engelli bireylerin etraflarını tanımlamalarına olanak sağlıyor.

Bu kapsamda, “From Your Eyes” veya “Be My Eyes” gibi yapay zeka destekli telefon uygulamaları görme engelliler ile gönüllüleri bir araya getiriyor.

Görme engelli genç girişimci Zülal Tannur’un arkadaşlarıyla geliştirdiği “From Your Eyes” sayesinde, makine öğrenmesi teknolojisi kullanılarak gönüllülerin taslaklar üzerinde yaptığı değişiklikler uygulama tarafından öğreniliyor.

“Be My Eyes” uygulamasında da gönüllüler ile görme engelliler arasında videolu görüşme olanağı sağlanıyor.

Görme engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar arasında sesli kitaplar da yer alırken birçok kurum ve kuruluş sesli kitap arşivi oluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğünce Milli Kütüphane’de uygulamaya konulan “Konuşan Kitaplık”, gönüllü okurların da katkılarıyla, görme engelli üyelerin talepleri doğrultusunda seslendirilen kitaplara erişim imkanı tanıyor.

Kaynak: AA


Be My Eyes From Your Eyes Yapay Zeka kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
2
GPT-4o Görüntülü ve Sesli Yeni Özellikleriyle Tüm Dünyada Büyük Ses Getirdi



OpenAI şirketi tarafından duyurulan yeni GPT modeli GPT-4o, gerçek insan tonlamalarına sahip sesli asistanı, görsel girdileri yorumlama kabiliyeti ve simultane çeviri özellikleriyle tüm dünyada büyük ilgi uyandırdı.

AA muhabirinin yaptığı derlemeye göre, OpenAI tarafından dün gece duyurulan GPT-4o, daha doğal insan-bilgisayar etkileşimi hedefinde büyük bir adım attı.

OpenAI, ChatGPT’nin yeni yapay zekâ modelini duyurdu

Yeni model, herhangi bir metin, ses ve görüntü kombinasyonundan oluşan girdilerden çok doğal çıktılar üretmeyi başarıyor.

GPT-4o’un en dikkat çekici özelliklerinden biri önceki versiyonlarına göre daha hızlı ve konuşma diline daha yakın bir üslupta cevap vermesi olarak öne çıkıyor.

OpenAI’ın web sayfasından paylaşılan videolarda bir kişi, GPT-4o’ya “OpenAI ile bir iş görüşmesi yapacağım. Bu şirketi hiç duydun mu?” diyor. GPT-4o da gerçek bir insan tonlaması ve esprili bir dille, “Bayağı tanıdık geliyor. Şaka, Tabii ki biliyorum.” diyor.

Videonun devamında ön kamerayla konuştuğu kişiyi gören yapay zeka, mülakat öncesinde kişinin dış görünüşüyle ilgili yorumlar yapıp, tavsiyelerde bulunuyor.

Görme engelli kişiye asistanlık yapıyor

Şirket tarafından yayınlanan bir diğer videoda da GPT-4o, görme engelli bir kişiye adeta asistanlık yapıyor. Londra’da geziye çıkan kişi, Buckingham Sarayı önünde yapay zekaya “Kral şu anda sarayda mı?” sorusunu yöneltiyor. Gördüğü görüntüleri yorumlayan GPT-4o, “Evet, kral şu anda sarayda gibi görünüyor. Royal Standard bayrağı şu anda Buckingham Sarayı’nın üstünde dalgalanıyor. Bu da kralın orada olduğuna işaret ediyor.” yanıtını veriyor.

Videonun devamında yapay zekâ, bir parkı ziyaret eden görme engelli kişiye gördüğü manzaraları anlatıyor. Ardından da taksi bekleyen kişiye taşıtı tespit ederek, “taksi yaklaşıyor” uyarısında bulunuyor.

GPT-4o’nun dış ortam hakimiyetini gösteren başka bir videoda, yapay zekâ bir odadaki 2 kişi ile ortada duran ufak bir pasta ve üzerindeki mumu görüyor. Yapay zekâ yine esprili bir dille, “Görünen o ki birileri doğum günü kutluyor. Özel bir günü mü kutluyorsunuz, yoksa pasta yemek için bir bahane mi buldunuz?” diyor. GPT-4o bunun ardından doğum günü kutlanan kişiye doğum günü şarkısı söylüyor.

Anlık çeviri yapıyor

Bir diğer videoda da GPT-4o anlık çeviriler yaparken görülüyor. Videodaki kişi yapay zekaya, yanında bir İtalyan arkadaşı olduğunu belirterek, konuşmaları tercüme etmesini istiyor. GPT-4o tercüme işlemini de gerçek zamanlı ve doğal bir insan sesiyle yapmayı başarıyor.

Geometri problemini çözüyor

Şirket tarafından yayımlanan diğer bir videoda da GPT-4o, bir öğrenciyle geometri problemi çözüyor. Yapay zekâ videoda öğrenciye adeta bir hoca gibi yardımcı oluyor ve problemi nasıl çözmesi gerektiğini öğretiyor.

Kaynak: AA


ChatGPT Görme Engelli OpenAI Yapay Zeka kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
3
Apple, Yeni İşletim Sistemleriyle Gelecek Erişilebilirlik Özelliklerini Duyurdu



Apple, bu yıl içerisinde gelecek olan yeni işletim sistemi güncellemeleri ile kullanıma açılacak olan erişilebilirlik uygulamalarının önizlemelerini gösterdi.

Cupertino’lu teknoloji devi Apple, bu yıl içerisinde iOS 18, iPadOS 18, macOS 15 ve visionOS 2 gibi yeni işletim sistemlerini de dağıtmaya başlayacak. Yeni işletim sistemleri ile birlikte yeni gelecek olan erişilebilirlik özelliklerinin de bir önizlemesi yayımlandı. Açıklama, 16 Mayıs’taki Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nden hemen önce geldi.

iPhone ve iPad’lere gelen özellikler:

iPhone ve iPad modelleri, göz izleme teknolojisine kavuşacak. Böylece kişiler yalnızca gözlerini kullanarak cihazlarını kontrol edebilecek. Ayrıca müzikler de titreşimler ile engelli bireylere aktarılacak. Bununla birlikte VoiceOver sesli klavyelere de sesli kısayollar eklenecek. Ayrıca bu cihazlar, araç hareketlerine karşı da kullanıcılarını uyarabilecek.

CarPlay, yeni güncelleme ile sesli kontrol özelliğine kavuşacak. Buna ek olarak etraftaki sesler, yazılı uyarılar ile kullanıcılara aktarılacak. Bunun için Ses Tanıma özelliği kullanılacak. CarPlay ayrıca renk filtrelerine de sahip olacak.

Vision Pro’ya gelecek yenilikler:

visionOS 2 ile birlikte Apple’ın başlıklarına Live Captions özelliği gelecek. Böylece az işiten ya da işitme engelli kullanıcılar da konuşmaları takip edebilecekler. Bu özellik hem gerçek sohbetlerde hem de sesli uygulamalarda kullanılabilecek.

Apple ayrıca bu yıl, VoiceOver uygulamasına da yeni sesler ve yeni kontroller getirecek. Bununla birlikte okuma gerektiren uygulamalarda da büyüteç özelliğini kullanıma alacak. Braille alfabesi ile yazanlar da bu klavyeye daha çabuk erişebilecek.

Konuşma güçlüğü çeken ya da konuşamayan kişiler artık Mandarin dilinde de iletişim kurabilecekler ve kişisel sesler seçebilecekler. Fiziksel zorluklar yaşayanlar ise cihazlarda ekranın bir kısmını kullanarak tamamını kontrol edebilecekler. Tuşlar yerine de ekrana dokunarak kamera kontrolleri mümkün olacak.

Apple’ın yeni iOS 18’i 10 Haziran’daki WWDC’de tanıtması bekleniyor.

Kaynak: Webtekno


Apple Erişilebilir Teknoloji kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
4
Yeni Geliştirilen Akıllı Kontakt Lens Görme Kaybına Engel Olacak



Yeni geliştirilen bir akıllı kontakt lens, glokoma bağlı olarak oluşan görme kayıplarını engellemek için büyük umut vaat ediyor.

Yeni bir akıllı lens, geri döndürülemez görme bozukluklarının erken teşhisinde çığır açmaya hazırlanıyor. Bu inovatif kontakt lens, kablosuz olarak göz tansiyonunu anlık olarak izliyor. Glokoma gibi rahatsızlıklar için bu türden bir sağlık durumu takip sistemi büyük önem taşıyor. Dünya çapında 80 milyon kişi glokoma sorununa sahip.

Kalıcı görme bozukluğuna neden olabilen glokoma, erken teşhis ve tedavi konusunda ciddi sorunlar yaşanan bir hastalık olarak biliniyor. WMCL (wireless measuring contact lens/kablosuz ölçüm kontakt lens) adı verilen sistem, indüktör kapasite rezistörü adlı bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, göz tansiyonunu anlık olarak izleyebilmeyi mümkün kılıyor.

Düzensiz göz tansiyonu sorunların habercisi olabilir

Yeni kontakt lensler, göz tansiyonunu anlık olarak izliyor ve kaydını tutuyor. Böylece sürekli olarak yüksek ya da düşük göz tansiyonu ya da göz tansiyonunda düzensizlikler hakkında uyarılarda bulunabiliyor. Bu tür durumlar, göz sağlığında ciddi sorunlara işaret edebiliyorlar.

Çift LCR rezonans sistemi, göz içinde sıcaklık değişimlerini de takip edebiliyor. Lens teknolojilerindeki bu gelişim, göz sağlığının takibi, erken teşhis ve çeşitli göz hastalıklarına önlem alınması için umut verici bir gelişme olarak gözüküyor. Araştırmacıların geliştirmiş olduğu bu prototip, “hava üfleme testi” gibi süreçlere olan ihtiyacı da ortadan kaldırmaya yardımcı oluyor. Laboratuvar testlerinde domuz gözlerinde test edilen lensler, 10 ile 49 derece arasında sorunsuz olarak çalışabiliyor.

Kaynak: Webtekno


Akıllı Kontak Lens Görme Engelli Teknoloji kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
5
Kayseri’de Engelli Öğrenciler İçin QR Kodlu Bileklik Tasarlandı



Kayseri’de bir özel eğitim uygulama okulundaki engelli öğrenciler için okutulduğunda öğrenci ve velilerinin bilgilerinin bulunduğu QR kodlu bileklik tasarlandı.

Kayseri’de 1. kademe ağır derece otizmli ve zihinsel engelli öğrencilerin eğitim aldığı Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda geliştirilen proje, velileri sevindirdi. Okutulduğunda öğrenci ve okul bilgileri ile veli numarasının öğrenildiği QR kod bulunan bileklik tasarlayan okul, her öğrencisine bu bilekliklerden verdi. Özkar Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Bülent Köseoğlu, “Okulumuzda, özel öğrencilerimizin sosyal ortamlarda kaybolma riskine karşı ailelerin o panik halini önleme adına QR kodlu akıllı bileklik tasarladık. Bu bizim TÜBİTAK 4006 bilim projesinde geliştirdiğimiz projelerden bir tanesi. Gerçekten çok işlevsel bir proje olduğunu düşünüyoruz. Bunun kanıtı da TÜBİTAK tarafından onaylanması. Gelen misafirlerimiz de projeyi çok beğendiler. Kayseri’deki bir STK’mız da bunu bedelsiz olarak çoğaltacağını ve bunu çocuklara bedelsiz olarak vereceğini söylemişti. Bunu yaptık ve bütün çocuklarımız için bu bileklikler hazırlandı. Öğrencilerimizin bileklerine takacağız ve evlerine göndereceğiz. Kullanımını da velilerimize anlatacağız. Normal bir saat şeklinde tasarlandı. Çocuğumuz herhangi bir yerde kaybolduğu zaman, vatandaşımız bulduğunda akıllı telefonları ile QR kod kısmını okuttukları zaman okulumuzun ismi, adresi, velinin ve çocuğun ismi ve velinin cep telefonu numarasına varana kadar bütün bilgiler çıkmaktadır. Sosyal sorumluluk ve insanlık namı adına bu telefonu çevirdiğinde bu çocuğumuzu bulduğunu söyleyecek” ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, bu projenin diğer okullara da örnek olacağını söyleyerek, “Bunun ülkemizde yaygınlaştırılmasını bekliyoruz. Özel çocuklarımızın hayatını kolaylaştıracak bir adım olarak düşünüyoruz” dedi.

Kaynak: Haberler.com


Engelli Öğrenciler Kayseri QR Kod Teknoloji kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
6
İŞKUR Eskişehir’de Engelli Personel Toplu Görüşme Gerçekleştirilecek



İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğünde engelli personel toplu görüşme gerçekleştirileceği duyuruldu.

Eskişehir İŞKUR’da engelli bireylerin istihdama katılmasını sağlamak ve hizmetleri verimli bir şekilde sunulması amacıyla “Engelli Toplu İş Görüşmesi” düzenleyecek.

Özel bireyler ve iş verenler buluşacak

Görüşmede, özel bireyler ve iş verenler buluşacak. Eskişehir İŞKUR İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenecek görüşmede iş arayan engelli bireyler ve iş verenler bir araya gelerek iş görüşmelerini gerçekleştirecek.

İŞKUR Eskişehir, şu açıklamayı yaptı; “Dinçtem Lojistik, Viba Seramik, Donas Oto İnş., Rh Pozitif Yayıncılık, Alem Pres, Migros ve Otokoç firmalarında engelli personel istihdam edilecektir. Görüşmeler İl Müdürlüğümüz binasında gerçekleştirilecektir.”

Kaynak: Eskişehir.net


Engelli Personel Eskişehir İŞKUR İstihdam kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
7
Engelli Haberleri / Konya’da Engelli Kadın 4. Kattan Düştü
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Bugün, 02:33:07 ÖS »
Konya’da Engelli Kadın 4. Kattan Düştü



Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde bir kadın 4. kattan düşerek hayatını kaybetti. Engelli kadının camdan bakarken dengesini kaybettiği için düştüğü iddia edildi

Konya’da üzücü bir ölüm vakası yaşandı. Selçuklu ilçesi Demiryolu Caddesi, Rauf Denktaş Alt Geçidi yanında bulunan bir apartmanda yaşayan 40 yaşındaki engelli kadın evlerinin penceresinden bakarken dengesini kaybederek 4. kattan aşağıya düştü.

Olayı gören vatandaşlar 112 ekiplerini arayıp yardım istedi. Ambulans ve polis ekipleri hızlı bir şekilde olay mahalline ulaşırken yapılan ilk kontrollerde 4.kattan düşen engelli kadının hayatını kaybettiği belirlendi.

Genç kadının yakınları sinir krizi geçirirken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Kaynak: BBNhaber


Engelli Kadın Konya kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
8
Türkiye’de Engelli Erişilebilirlik Ödülü Alan İki Parktan Biri Emet’te



Makamında özel çocukları ağırlayan Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’de erişilebilirlik ödülü alan en büyük iki engelli parkından biri olan Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkı’nı 2015 yılında hizmete açtıklarını ifade etti.

Cevizdere Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Sınıfı özel öğrencileri Ali Çağlar, İsmail Eren Kaymak ve Mustafa Algül, öğretmenleri ile beraber Belediye Başkanı Mustafa Koca’yı makamında ziyaret ederek çiçek takdim ederken, Başkan Koca’da çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Emet’te başta engelli bireyler olmak üzere toplumun her kesiminin sosyal yaşam alanlarını genişletmek için bu dönemde de yeni projelere imza atacaklarını söyleyen Başkan Koca,” İlçemiz Termalkent ve 2. TOKİ konutları mevkiinde 2 bin 600 metrekare alanda yaparak 2015 yılında hizmete açtığımız o dönem Kütahya geneli en büyük park özelliği kazanan Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca erişilebilirlik ödülü alan Türkiye’deki iki parktan birisi oldu. Daha sonra parkımıza önceki meclisimizce, rahmetli Sakatlar Derneği Bakanımız Mustafa Mutlu’nun ismi verildi. Bu bizleri de mutlu etti. Zira rahmetli Mutlu kardeşimiz Emet’te engelli bireyler için hayatı boyunca mücadele etti. Her zaman ifade ettiğim gibi benim memleketimde yaşayan her yaştan vatandaşım, engelli bireyin dışarıda gördükleri hizmetleri yaşadığı ilçede de görmesi için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu tür projeler ile toplumumuzun her kesiminden insanın sosyal yaşam alanlarını artırarak projelere imza atmaya devam edeceğiz “dedi.

Kaynak: İHA


Cevizdere Engelsiz Yaşam Parkı Emet Erişilebilir Mustafa Koca kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
9
Engelli Haberleri / Engelli Çift Maaşlarıyla Geçinemiyor
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 20, 2024, 04:15:13 ÖS »
Engelli Çift Maaşlarıyla Geçinemiyor



Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde yaşayan engelli eşiyle birlikte yaşayan 73 yaşındaki Güllü Söyler, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ifade etti.
Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde engelli eşi Battal Söyler ile yaşayan 73 yaşındaki Güllü Söyler, aldıkları maaşlarla geçinemediklerini ifade etti. Çocukları olmadığı için yalnız yaşadıklarını anlatan Söyler, “Vallahi bir bulgur, bir tas aş demişler, bulduğumuzu yiyoruz. Öyle diğer kişiler gibi et alıp yemiyoruz” dedi.
Osmaniye’nin Kırmacılı köyünde yaşayan ve çocukları olmayan Güllü ve Battal Söyler çifti, akrabalarının evinde kirada kalıyor. Güllü Söyler yaşlılık maaşı eşi ise engelli maaşı alıyor. Zor geçindiklerini anlatan Güllü Söyler, şunları söyledi:
“Çocuğumuz yok ikimiz yaşıyoruz. Kendi de zaten hasta. Yaşlılık aylığı alıyorum. Eşim de mağdur, engelli maaşı alıyor. Neden yalan söyleyeyim kurbanlık alamam, durumumuz iyi değil. Bu evden de kira istiyorlar bizden, mirasçılarımız. Elektrik parası, su parası, eşimin ilacının parası… Ben de dedim ki doktora bizim yeşil kartımız yürümüyor mu dedim. ‘Sen yeniden başvuracaksın’ diyor. ‘Ben oraları hayatta bilmem okumuşluğum yok’ dedim. Kocamla da kendimi güvenemiyorum dedim. Vallahi bir bulgur, bir tas aş demişler, bulduğumuzu yiyoruz. Öyle diğer kişiler gibi et alıp yemiyoruz. Vallahi yetmiyor, böyle yardım ediyorlardı bize. İşte onunla alıyoruz şekeri, çayı onunla, maaşla alıyoruz. Onu da aldığımıza göre su parası geldi, elektrik parası… Bizim bir şeyimiz yok burada elin evi, mirasçı evi. Ona göre para verin diyor. Bizde dedim ki bu adama sen git hiçbir şey alma, eve şeker, çay alma bir çadır al gidelim dağda geçinelim dedim.”
Kaynak: Haberler.com


Engelli Çift Engelli Maaşı Güllü Söyler Osmaniye kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
10
Engelli Haberleri / Engelleri Kaldıracak Merkezde Sona Doğru
« Son İleti Gönderen: kayseriengelliler Mayıs 20, 2024, 04:13:39 ÖS »
Engelleri Kaldıracak Merkezde Sona Doğru



Özel bireylerin sosyal ve kültürel becerilerini geliştireceği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nde inşa çalışmaları son sürat devam ediyor

Kocaeli’de yaşayan bireylerin mutluluğu, huzuru ve gelişiminin önünde hiçbir engel tanımayan Büyükşehir Belediyesi, özel bireyleri hayata bağlayacak “Engelsiz Yaşam Merkezleri” projesinde durmaksızın çalışıyor. Özel gereksinimli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve Kocaeli’ye kazandıracağı Engelsiz Yaşam Merkezlerinin birini Gebze bölgesi için inşa eden Büyükşehir, Gebze Millet Bahçesi’nde yapımı devam eden projenin ilerleme oranında yüzde 58 seviyesine ulaştı.

İlerleme oranı yüzde 58

Engelli bireylerin her zaman yanında olan ve yapılan her hizmette onların yaşamını kolaylaştıran Büyükşehir, Gebze Millet Bahçesi’nde projelendirdiği Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi’nin inşasında dur durak demeden çalışıyor. Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın idaresinde devam eden ve günden güne şekillenen yapının ilerleme oranı yüzde 58 seviyesine geldi. Özel bireyler bu tesiste hem eğlenip öğrenecek hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak.

Betonarme imalatları tamam

Yapıdaki tüm blokların betonarme ve kaba sıva imalatını tamamlayan ekipler, bloklardaki diğer imalatları eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor. Ön cephe hariç yan ve arka cephenin perde beton imalatlarının tamamlandığı projede G ve H blok hariç bütün blokların kenet çatı imalatları yerine getirildi. A, B, C, D ve F blok zemin kat ve 1.normal kat tuğla imalatını tamamlayan ekipler, bu blokların zemin kat ve 1. kat elektrik borulama, kablo çekme ve tava imalatlarını da bitirdi. Yapıda elektrik ve mekanik imalatları ise devam ediyor.

Engelli bireyler kendini geliştirecek

Engelli bireylerin sosyal aktivitelere katılımını sağlayacak Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, 6 bin 751 metrekare alanda bodrum ve zemin kat üzerine 2 kat olarak hizmet verecek. 2 bin 930 metrekare olarak planlanan yapının zemin katında engelli bireylerin kendilerini geliştirebilecekleri, ilgi duydukları ve yetenekli oldukları alanlarda eğitim almalarını sağlayabilecek atölyeler yer alacak. Bu kapsamda 5 adet otizm grup eğitim odası, 7 adet otizm bireysel eğitim odası, duygu bütünleme odası, psikiyatri, oyun odası, uygulama evi, bilişim ve resim atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma ve oyun atölyesi, dans atölyesi, müzik-mutfak atölyesi, erkek-kadın hidroterapi havuzu (2 adet havuz güvertesi), 2 adet gündüz bakım odası, 3 adet erken çocuk bireysel odası, oyun odası, duyu bütünleme odası, erken çocuk grup odası ve 2 adet uyku odası özel bireylere hizmet verecek.

Çok amaçlı salon

Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin sosyal ve kültürel faaliyetlere katılması noktasında Gebze bölgesine değer katacak. 2 bin 594 metrekareden oluşan 1. katta spor salonu, bay-bayan engelli soyunma duş, mescit, aile danışmanlığı, psikiyatrı, toplantı odası, arşiv, 4 adet bireysel derslik, yemekhane, mutfak atölyesi, idari personel, aile eğitim birimi, idari sorumlu, elektrik odası, öğretmenler odası, akıl ve zekâ oyunları atölyesi, 5 adet derslik, çok amaçlı salon, kütüphane ve bireysel derslikler yer alacak.

Kaynak: Kocaelibarışgazetesi


Gebze Engelsiz Yaşam Merkezi Gebze Millet Bahçesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Sayfa: [1] 2 3 ... 10