*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelim Olmayın Derneği Üyelerinin Hedefi Engelsiz Datça Sahili  (Okunma sayısı 2317 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelim Olmayın Derneği Üyelerinin Hedefi Engelsiz Datça Sahili



Muğla'nın Datça İlçesi'nde, kısa bir süre önce kurulan, "Engelim Olmayın Derneği" üyeleri, Kaymakam Hamdi Üncü ve Emniyet Müdürü Cüneyt Bilen'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Dernek Başkanı Dilek Dündar başkanlığındaki heyet, Kaymakam Üncü ve Emniyet Müdürü Bilen'e derneğin gerçekleştirmeyi planladığı projeleri hakkında bilgiler aktarıp, istek ve beklentilerini dile getirdi. Datça'da öncelikli olarak, 'Engelsiz Sahil Projesi'ni hayata geçirmeyi hedeflediklerini ifade eden Dündar, sahillere konulacak özel araçlarla engelli vatandaşların da denizden rahatlıkla yararlanmalarının sağlanabileceğini söyledi.

İHTİYAÇ VARDI

Kaymakam Hamdi Üncü ziyarette yaptığı konuşmada, derneğin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edip, Datça'da böyle bir derneğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Sivil Toplum örgütlerin her zaman kendileri için önem taşıdığını belirten Üncü, "Yaşlılar, engelliler, kadınlar, şehit aileleri ve gaziler bizim için ayrı bir öneme sahip bulunuyor. Onları korumak, kollamak, onların dezavantajlarını ve engellerini ortadan kaldırmak bizim öncelikli hedeflerimizdir. Bu derneğin uzun ömürlü olmasını diliyoruz. Derneğin tüzükteki hedeflerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi için biz her zaman sizin yanınızdayız" diye konuştu.

DESTEK VERECEĞİZ

Derneğin hedeflerinden memnun olduğunu ifade eden Üncü, "Çok güzel hedefleriniz var. Rehabilitasyon merkezi ile ilgili düşünceniz daha önce de gündeme gelmişti. Biz de böyle bir merkezin kurulmasından yanayız. Ayağı basan bir proje ile biz de size ortak olmak isteriz. Derneğinizin kısa vadede gerçekleştirebileceği 'Engelsiz Sahil Projesi' ne imkanlarımız nispetinde size destek olmak isterim" dedi.

YARIN HEPİMİZ ENGELLİ OLABİLİRİZ

Engellilerin trafikte ve günlük hayatta karşılaştıkları sorunların giderilmesi konusunda emniyetimiz duyarlı çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Üncü, şunları söyledi:

"Kaldırım geçişlerinde ve yollarda hatalı park yapan sürücülerin, engelli vatandaşlarımızın hayatını zorlaştırmalarına izin vermeyiz. Bu konuda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Bu tür hatalı parklar ile karşılaştığınız durumda, fotoğraflayarak emniyetimize gönderilmesinin caydırıcı olacağına inanıyorum. Ayrıca, engelli ve hasta vatandaşlarımızın emniyet müdürlüğüne gelmeden ifade vermelerini sağlayan gezici mobil aracımız hizmete devam ediyor. Türkiye'de 13.5 milyon engelli vatandaşımız var. Yarın hepimiz engelli olabiliriz. Engellilere yaptığımız yatırım, belki gelecekte kendimize yapacağımız bir yatırım olacaktır. Allah göstermesin, ancak herkes potansiyel bir engelli olabilir"

20.02.2015 - Hürriyet