*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Kadri Şanlı Kemanıyla Sokakları Büyülüyor  (Okunma sayısı 1913 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Kadri Şanlı Kemanıyla Sokakları Büyülüyor



Ankara sokaklarında keman çalıp, şarkı söyleyen görme engelli Kadri Şanlı, “Gözlerim dünyayı görmüyor olabilir ama ben kendime müzikten bir dünya kurdum. Sokaktaki saygı beni mutlu ediyor” dedi.
 
Çocukluğunda geçirdiği rahatsızlık nedeniyle görme duyusunu kaybeden 51 yaşındaki Kadri Şanlı, Ankara’nın kalabalık sokaklarında keman çalıp şarkı söyleyerek herkesin dikkatini çekiyor. Sokaktaki vatandaşların adım seslerinin kendisine doğru yaklaştıkça yavaşladığını hissettiğini belirten Şanlı, “Önümden gün içinde binlerce insan geçiyor. Keman sesini duyduklarında yavaşlayarak çevremde toplanıyorlar. Sokak sanatçılarının en büyük sermayesi, kendisine değer veren topluluktur. Onların benimle alkış tutmaları, şarkılarıma eşlik etmeleri beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.
 
HAYATA TUTUNMA NEDENİM
 
Etimesgut’ta oturduğunu ve insanlarla iç içe olmak için Çankaya bölgesindeki sokaklara geldiğini dile getiren Şanlı, “Müzik benim hayata tutunma nedenim” diyerek şöyle konuştu: “Sokak sanatçısı olarak, çevremde adım sesleri ne kadar artarsa, müzik yapma hevesim de o kadar artıyor. Gözlerim dünyayı görmüyor olabilir ama ben kendime müzikten bir dünya yarattım. Eğer kemanım olmasaydı hayat benim için çok zor olacaktı. Sokakların çoğunda benim gibi insanlar görebilirsiniz. Vatandaşlar dinlediği müziğe değer vererek, bir katkı sağlamak isterse 3-5 lira yardımda bulunuyor. İstemezse bir süre dinledikten sonra, yanımızdan ayrılıyor. Bizi en çok mutlu eden de bu durum zaten. İnsanlar sokak müzisyenlerine saygı duyuyor.”
 
16.02.2014 - Hürriyet


Anahtar Kelimeler : GENEL SEKRETER