*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ PROF. DR. AHMET GÖDEKMERDAN  (Okunma sayısı 2573 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ PROF. DR. AHMET GÖDEKMERDAN
« : Aralık 18, 2013, 04:34:25 ÖÖ »
KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ PROF. DR. AHMET GÖDEKMERDAN



Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, göreve başladıkları 13 ay içinde 33 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı.

“Biz göreve başlarken ilimizdeki bütün hastaneler bakım ve kontrolden geçildi” diyen Prof. Dr. Gödekmerdan, “Borcu olan hastanelerin tamamının burcu ödendi ve devletimizin milletimizin bize sağladığı bütçelerle ilimize yaklaşık 33 trilyonluk yatırım yaptık. Birçok nitelikli hizmetlerimizi arttırdık. Yoğun bakım yatak sayılarını arttırdı” dedi.

Prof. Dr. Gödekmerdan, “Ameliyathanelerimizi yeniledik ve çocuk acilimizi ikiye çıkardık. Hastaneler açısından gerekli olan cihaz sayısını arttırdık. Dolayısıyla bu hizmetlerimizde yansıdı” diyerek şu şekilde konuştu:

“Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi bizim en büyük hastanemiz. Buradaki hastalarımızın verilen hizmetleri arttırmak amacıyla birçok yenilik ve düzenlemeye imza attık. Bizim şu anda Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak borcumuz yok. Bakanlığımızın önem verdiği şeylerden biri genel sekreterliklerin tüm hastanelerin borçlarını ödeme günü süresini 60 gün altına çekmek. Bu birçok ilde başarılı çok şükür şu anda borcumuz yok. Biraz da artı paramız var. Günlük yaklaşık 20 binin üzerinde poliklinik yapıyoruz. Bunun yaklaşık 15 bin kadarını Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi yapmakta.

Yanlış bilmiyorsam poliklinik sayıları bütün hastanelerin yaklaşık yarısının hizmetini biz vermekteyiz. Kayserimiz Türkiye’mizin birçok ilinden farklı olarak yaklaşık nüfusunun yüzde 80’nini merkezde barındırıyor. Yaklaşık 1 milyon 100 bin civarında. Ancak biz etrafımızdaki 6 ile hizmet vermekteyiz ki bu 3,5 milyon belki 4 milyon nüfusa hitap etmektir.

Neticede bizim yeni yapılacak olan şehir hastanesi projesi bütün bu illere de hizmet vermiş olacak. Yine Nevşehir’in yakın olması nedeniyle turizm amaçlı gelen birçok insana da özel hastaneler, üniversite hastanelerimiz ve bizde hizmet vermiş olacağız.

2011’de temeli atılan şehir hastanemizin tabi büyük bir alan bunun zemin iyileştirmesi yapıldı. İnşaatın şantiyesinin her türlü teşkilatı kuruldu. Şu anda inşaat birkaç bloktan oluşan inşaatın üçüncü bloğu yani bir genel hastane var bir de ona bağlı dal hastaneleri şeklinde aynı kampus içerisinde bloklar yer alıyor.

Genel hastanemizin şu anda kazısı yapılıyor. İnşaat devam ediyor yine buna bağlı olarak rehabilitasyon olarak düşünülen blokların dolgusu yapılıyor. Bu teknik tabirle gra beton denilen beton bir hafta içerisinde bitmiş olacak. Neticede inşaatımız devam ediyor. Sayın Başbakanımız Mart 2015’de şehir hastanesi projesinin biteceğini Kayseri’ye hizmete sunacağımızı bildirmişlerdi bizde yakından takip ediyoruz.”


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ GENEL BAŞKANLIĞI  CUMHURİYET CAD. ALAN SOK. KESKİNOĞLU İŞHANI NO:4 DAİ:6 BURSA KÖRLERİ EĞİTİM VE KALKINDIRMA DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ  KÖKLÜPINAR MAH. ETİBANK CAD. SATIK SOK. KARDEŞLER APT. NO:4/2 BURSA TÜRKİYE HARP MALÜLÜ GAZİLER, ŞEHİT DUL VE YETİMLERİ DERNEĞİ BURSA ŞUBESİ  GAZCILAR ABDAL CAD. NO: 72/2 16620 BURSA