*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İzcilik Kampında Stres Atıyor  (Okunma sayısı 1141 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler İzcilik Kampında Stres Atıyor
« : Ekim 04, 2014, 02:56:39 ÖS »
Engelliler İzcilik Kampında Stres Atıyor



Büyükçekmece Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen Gökkuşağı İzcilik Kampı başladı. Bir hafta sürecek olan kampta engelli vatandaşlar doğayla iç içe stres atıyor.

Büyükçekmece Belediyesi'ne ait Gökkuşağı İzcilik Kampı başladı. Kumburgaz sahilinde kamp yapan engelli izciler, engellerini doğayla iç içe vakit geçirerek aşıyor. 7'den 70'e her yaş grubundan engelli izcinin bulunduğu kampta, aileler de çocuklarını yalnız bırakmıyor. Bir hafta sürecek olan kampta, izciler her akşam kamp ateşi yakarak şarkılar söyleyerek, stres atacak.

Eğitimci izci lideri Bedriye Yılmaz, engelli izcilere kampta çevre bilinci aşıladıklarını belirterek, "Nasıl bütün sağlıklı insanlar kampa gidiyorsa, biz de varız ve gidiyoruz. Biz 80 izciyle işe başladık. Büyükçekmece Belediye Başkanımız sayın Hasan Akgün'ün büyük desteğiyle yakında 7-11, 11-15, 15-18 ile 18 yaş üstü engelliler için ayrı ayrı kamplar düzenleyeceğiz. Böylece engellileri topluma kazandırarak, bir nebze olsun onları evlere hapsolmaktan kurtarabileceğiz" dedi.

Engelli kızıyla birlikte 7 yıldır kampa katılan Neşe Başlı, kızının çoğu zaman evin içinde kapalı kalmak zorunda kaldığını, bu yüzden çok hırçınlaştığını söyledi.

Kampa geldiklerinde kızının durumunun düzeldiğini kaydeden Başlı, desteklerinden dolayı Büyükçekmece Belediyesi'ne teşekkür ederken, kampa katıldıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

27.09.2014 - İHA