*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Neşe Aydemir Engelli Olduktan Sonra Kortlara Dönerek Milli Oldu  (Okunma sayısı 982 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Neşe Aydemir Engelli Olduktan Sonra Kortlara Dönerek Milli Oldu



Lise yıllarında omurilik rahatsızlığı yüzünden sporu bırakan Neşe Aydemir, trafik kazasında tekerlekli sandalyeye mahkum olunca kortlara dönüp milli oldu.

İzmir'de 10 yıl önce geçirdiği trafik kazasının ardından tekerlekli . sandalyeye mahkum olan Neşe Aydemir, hayata tenisle bağlandı.

4 yıl önce başladığı tekerlekli sandalye tenis sporunda başarılarıyla göz dolduran Aydemir (38), kısa süre sonra milli formayı giymeye hak kazandı. Aydemir, o gün bugündür birçok turnuvaya katılarak ülkemize birbiri ardına dereceler getirdi.

HAYATIMIN MERKEZİ

Başarılı sporcu Aydemir, "Tekerlekli sandalye ile yaşamı tenis sayesinde öğrendim. Bu spor artık hayatımın merkezi. Ülkem adına uluslararası başarılar kazanmaktan da gururluyum" diye konuştu.

Bergama ilçesinde yaşayan Aydemir, lise yıllarında spor akademisine hazırlanıyordu.

Atletizmde dereceleri olan Aydemir, Çanakkale'deki Kros Şampiyonasında koşarken su kanalına düştü. Aydemir, omuriliğinde zedelenmeye bağlı bel ve boynunda problem çıkınca sporu bırakmak zorunda kaldı; başlarda 'Şimdi ne yapacağım' diye bocaladı.

HASTANEDE 4 YIL YATTI

Sonrasında yerel bir gazetede muhabirlik yaptı. Bu arada Süleyman Demirel Üniversitesi'nin pazarlama bölümünü kazandı. Japonca ve Yunanca öğrenerek turizm sektörüne atıldı. Her şey yoluna girdi derken, bir trafik kazası hayatını altüst etti.

Kazadan ağır yaralı kurtulan Aydemir, 4 sene kaldığı hastanede omurilik, akciğer diyafram ve safra kesesinden 12 ameliyat oldu, bir daha ayağa kalkamadı.

MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Yeni yaşamına alışmaya çalışan Aydemir, 2009'da tekerlekli sandalye sporlarıyla tanıştı. Karşıyaka Engelliler Spor Kulübü'nde basketbol oynadı.

2010'da bir arkadaşının tenis maçını izlerken kendisini kortta buldu.

PARLAK BİR KARİYER

O günden sonra tekerlekli sandalye tenisine başlayan Aydemir, 2011 yılı başlarında milli formayı giymeye hak kazandı. 2012'de Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Bayan Milli Takım üçüncülük ve Governor's Cup Conculation'da ikincilik, 2013'te Bavarian Open çiftler yarı final, Dünya Kupası Avrupa elemeleri Bayan Milli Takım dördüncülük, Gazi Cup consulation ikincilik, çiftler yarı final, Hülya Cup mix ikincilik, 2014'te de İsrail Open çiftler final, Rezzidance Open Hırvatistan çeyrek final, İsviçre Bulle Open çiftler yarı final dereceleri aldı.

16.08.2014 - Bugün