*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Memduh Bekdemir Chp Talas Teşkilatının Başkanı Oldu  (Okunma sayısı 2109 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Memduh Bekdemir Chp Talas Teşkilatının Başkanı Oldu
« : Nisan 14, 2012, 03:26:23 ÖS »


CHP Talas İlçe Kongresi yapıldı. 122 delegenin katıldığı Kongre’de emekli öğretmen Memduh Bekdemir 58 oyla başkan seçildi.


Talas İlçe Kongresi’ne CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, CHP Kayseri İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Talas CHP eski başkanı Mustafa Çalıksoy, Talas ilçe başkanı adayları Memduh Bekdemir ve Mübeccel Özcan ile çok sayıda partili katıldı.

İl Başkanı Ayhan Gülsoy, Türkiye’de CHP’li olmanın ayrıcalıklı olduğunu belirterek, “Memlekette yolsuzluk diz boyu değil artık gırtlağa gelmiş, yolsuzluğun bizi ne kadar batağa çektiği ve toplumu ne kadar derinden etkilediği bir kez daha ortaya çıktı. Ama ben size biraz iyi şeylerden bahsetmek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi sıradan bir parti değildir. Sıradan partiden kastım ne? Anayasamızın ve yasalarımızın ön gördüğü şekilde 20 - 30 insan bir araya gelir. İçişleri Bakanlığı’na gider başvurur. O prosedür gerçekleştirdikten sonra parti kurulmuş olur. Bunun adına bir siyasi parti denilir. Hepimizin bildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi böyle kurulmuş bir parti değildir. O nedenle tüzüğümüzün birinci maddesinde belirtildiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923'de kurulmuştur. En çok gururla övünebileceğimiz kimliklerimizden biri de Cumhuriyet Halk Partili olmaktır.” diye konuştu.

Gülsoy’un ardından konuşan CHP Talas İlçe Eski Başkanı Mustafa Çalıksoy, “7 yıldır sürdürdüğüm ilçe başkanlığı görevini bugün seçilecek arkadaşımıza teslim edeceğim. Ac tatlı günleri sizlerle beraber geçirdik. Her türlü baskı ve mücadele gücüne karşı direnmeye çalıştık. Hepinize çok teşekkür ediyorum hakkınızı helal edin.” şeklinde konuştu. ,

Talas ilçe başkan adayı ev hanımı Mübeccel Özcan ise kadınlar olarak özellikle mahallelerde daha koordineli çalışacaklarını söyledi. Aday Memduh Bekdemir de AK Parti hükümetinin yönetiminin başarısız olduğunu savundu ve şu şekilde konuştu: “Daha dün kardeşimiz Suriye ile savaşın eşiğine geldik. Uluslararası emperyallerin taşeronluğunu yapan hükümet Suriye'ye vurdu vuracak. Maden sıkılan iki kurşunu savaş sebebi sayıyorsun o zaman kandilden gelen teröristlere ne diyeceksin? Bir kaç gün önce Türkiye'nin büyüme hızı açıklandı. Dünyanın ikinci büyüyen ekonomisiymişiz. Öyle hızlı büyüyoruz ki, arkamızdan insanlarımız tapır tapır dökülüyor, köprü çöküyor, 15 insanımız sularda kahroluyor. Arıza onarmaya giden TEDAŞ işçileri gözler önünde boğuluyor. Dünya şehri İstanbul'un göbeğinde 10 işçimiz cayır cayır yanıyor.”

Yapılan seçimlerde 122 delege oy kullandı. Memduh Bekdemir 58 oyla Talas ilçe başkanı olmaya hak kazanırken, Mübeccel Özcan 57 oy ile seçimi kaybetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı