*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Wushu Şampiyonları Vali Bilici’yi Ziyaret Etti  (Okunma sayısı 1997 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Wushu Şampiyonları Vali Bilici’yi Ziyaret Etti
« : Nisan 14, 2012, 03:09:47 ÖS »


Estonya’da düzenlenen Wushu Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluk elde eden sporcular, Vali Mevlüt Bilici’yi ziyaret etti.

Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özer, Wushu İl Temsilcisi Faruk Hasetçi, Wushu Avrupa Şampiyonları Seher Cengiz, Kiraz Şahin ve Uğurcan Bayazıt Vali Mevlüt Bilici’yi makamında ziyaret etti. Wushu şampiyonlarından Kiraz Şahin, Vali Bilici’ye Wushu’nun sembolü olan bir hediye verdi.

Sporcuların ziyaretini kabul eden Vali Mevlüt Bilici, Kayseri’nin bu tür sporlarda başarılı olduğunu ifade etti. Wushu gibi sporların vurdu kırdı olarak algılanmaması gerektiğini belirten Bilici, “Bu sporlar gençlerimize disiplin vermektedir. Diğer sporlar gibi gençlerimiz için judo, aikido gibi sporları gençlerimize özendirmemiz gerekir. Bu sporlar çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıyor, aynı zamanda daha hareketli daha az kavgacı olmalarını sağlıyor. Bu sporlarla uğraşan çocukların kimse kavga ettiğini göremez. Bu çok önemli” dedi.

Gençlerin, spor yapmalarının derslerine olumlu etki ettiğini söyleyen Bilici, “Spor yapmak çocuğun okulu veya dersleriyle ilgili olumsuz bir etki yapmıyor. Tam tersine olumlu bir etki yapıyor. Hepimizin çocuğu var ve bu konularda özendirmemiz gerekir. Ben gençlerimizi tekrardan kutluyorum. Kayseri olarak, Türkiye olarak gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Bilici daha sonra sporcularla sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı