*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Almanya Konseyi Dış İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Eberhard Sandschneıder  (Okunma sayısı 2183 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com


Kayseri’de, ‘Küreselleşme Odağında Avrupa, Türkiye ve Çin’ konulu konferans gerçekleştirildi.


İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yapılan konferansa konuşmacı olarak Almanya Konseyi Dış İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Eberhard Sandschneider, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Moderatör Doç. Dr. Mehmet Öcal katıldı.

Konferansa katılan öğrencilere ‘Küreselleşme Odağında Avrupa, Türkiye ve Çin’ konusu anlatıldı. Almanya Konseyi Dış İlişkiler Müdürü Prof. Dr. Eberhard Sandschneider’ın konuşmasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağcı tercüme etti.

Sandschneider, “Önce Avrupa ve Çin ilişkilerinde bahsetmek istiyorum. Özellikle günden güne daha fazla gündem kazanmaya başlayan Çin'in Avrupa Birliği ile olan ilişkilerinin de arka planını anlatmaya çalışarak konuya girmek istiyorum. Çin'in özellikle son 30 yılda kazanmış olduğu başarıları tabi resimlerle de göstermek mümkün ama bunu bugün yapmayacağız. Hepinizin bildiği gibi Çin'in özellikle son 30 yıldaki gelişmesiyle aşağıdan yukarıya korkunç bir çizgiyle çıkan bir sembol gibi düşünün. Çin başka bir ifadeyle son 30 yılda her yıl en azından iki rakamlı büyüme hızı göstererek yükselen bir ülke. Bu yüzde 13'lere varan bir gelişmeyi ifade ediyor. Her yıl yüzde 10 ile yüzde 13 arasında büyüme dünyada benzeri olmayan bir süreç. Tabi bu başarıların yanı sıra unutulmaması gereken bir şeyde başarının yanında ortaya çıkan sorunlar. Aynı şekilde son 30 yılda ekonomik gelişmeyle ilgili olarak farklı bir boyuta gitmeye başladı” diye konuştu.

Çin problemlerinin de olduğunu belirten Sandschneider, “Çin'in gittikçe artan problemlerinin olduğunu da söylemekte fayda var. Çin'de özellikle son dönemlerde kıyı kentlerindeki gelişmelerle içeride kalan bölgelerdeki gelişmeler aynı olmadı. Bölgesel dağılımda da büyük zorluklar yaşanıyor. Bunun yanı sıra iç pazarda ortaya çıkan genişlemelere paralel olarak ta ve bunun üretime yönelmesi sonucu başta çevre sorunları olmak üzere çok büyük sorunlar var. Çin bilindiği üzere çevre konusunda en duyarsız ülkelerden biri konumunda. Bir yanda başarı var ama diğer yandan da çevreye verdiği tahribat çok ama çok büyük” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı