*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Özvatan 7'den 70'e Okuyor  (Okunma sayısı 1904 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Özvatan 7'den 70'e Okuyor
« : Nisan 14, 2012, 02:57:26 ÖS »


Kayseri'nin Özvatan ilçesinde öğrenciler Kitap Kumbaram projesi ile daha çok kitap alıyor ve daha çok kitap okuyorlar.


Özvatan Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen Özvatan 7'den 70'e okuyor projesi ile ilköğretim çağındaki öğrencilere kitap almaları için ücretsiz olarak toplam 700 kumbara dağıtıldı. Öğrenciler kaymakamlık tarafından verilen kumbaralarda para biriktiriyor ve istediği kitabı alabiliyor. Öğrencinin parasının yetmediği yerde ise Kaymakamlık tarafından verilen 15 liralık destekle öğrenciler istediği kitaba sahip olabiliyor.

Özvatan ilçe meydanında kurulan kitap fuarından öğrencilerin yanı sıra Özvatan'lı vatandaşlarda faydalanabiliyor. Kaymakam Osman Oğurlu, bu proje ile öğrencilere destek olarak istedikleri kitabı almalarını sağladıklarını ve dağıtılan kumbaralarla da öğrencilere hem para biriktirme alışkanlığı hemde kitap okuma alışkanlığı aşılamak istediklerini belirtti. Oğurlu, " Cumhurbaşkanımız sayın Abdullah Gül'ün önderliğinde ülkemiz genelinde başlatılan Türkiye okuyor projesi kapsamında ilçemizde başlattığımız 7 den 70'e Özvatan okuyor çalışmasının öğrencilerimize dönük kısmıdır. Bu proje ile tüm öğrencilerimize hem kitap okumayı teşvik etme hem de tutumlu olabilmelerini amaçladık. Öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıttığımız kumbaralarla kendi birikimleri ile kendi istedikleri kitapları almalarını sağlayacağız" dedi

Özvatan ilçe meydanına kurulan kitap fuarında 23 bin kitap Özvatan'lı öğrencilerin ve Özvatan halkının hizmetine sunulmuş durumda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı