*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kaymek'ten Yepyeni Bir Kurs Daha  (Okunma sayısı 3038 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kaymek'ten Yepyeni Bir Kurs Daha
« : Nisan 14, 2012, 02:21:10 ÖS »


Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Sanat ve Mesleki Eğitim Faaliyetleri kapsamında açılan sedef kakma kursu, Kayseri halkından büyük ilgi görüyor.

KAYMEK İhtisas Merkezi'nde verilen sedef kakma kursu, Kayseri'de ilk ve tek olma özelliğiyle yeni kurs branşları arasında en çok rağbet gören kurslardan biri haline geldi.

Sedef Kakma kursiyerlerinden emekli öğretim üyesi Mustafa Karacagil, zamanını iyi değerlendirmek için kursu tercih ettiğini belirterek, "Bu kursa katılan yakınlarım vardı, onların sayesinde kurstan haberdar oldum. Kayseri'de ilk defa açılan sedef kakma kursunun çok iyi sonuçlar verebilecek bir kurs olduğunu düşünüyorum. Hocamız bu konuda oldukça etkili, bizlere çok faydası oluyor. Bu kursa gelmeden önce tahtayı ve sedefin ne olduğunu bilmiyordum burada öğrendim. Bir sanat veya zanaat öğrenmek isteyenler varsa bu gibi kurslara katıldıklarında çok fayda göreceklerine inanıyorum" dedi.

Sedef Kakma Eğitmeni Murat Filiz ise "Kaymek İhtisas Merkezi bünyesinde bu yıl başlattığımız sedef kakma kursunda 12 kursiyerimiz bulunuyor. Sedef kakma eski bir Türk sanatıdır. Bu sanat maalesef ölmeye yüz tutmuş durumda. Biz KAYMEK olarak bu sanatı canlandırma ve yaşatma adına böyle bir kursu açtık" diye konuştu.

SEDEF KAKMA NEDİR?

Anavatanı Gaziantep'te kendini yenileyerek sürdürülen bu sanat, ceviz ya da gürgen obje üzerine, midye veya istiridye kabuklarının şekillendirilerek bezenmesiyle oluşturuluyor. Ahşap üzerine yatırılan teller ise; Osmanlı döneminde altın ve gümüşten yapılırken günümüzde pirinç ve alüminyumdan işleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı