*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 800 HASTA ORGAN BEKLİYOR  (Okunma sayısı 1916 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
800 HASTA ORGAN BEKLİYOR
« : Ocak 30, 2012, 07:09:29 ÖÖ »


KAYSERİ'DE 800 HASTA ORGAN BEKLİYOR - ORGAN NAKLİ VE DİYALİZ HASTALARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ AK PARTİ İL BAŞKANINI ZİYARET ETTİ

Organ Nakli ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri Şubesi üyeleri AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz'i ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Organ Nakli ve Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Orhan Oğuz, vatandaşların organ nakli konusunda duyarlı olmaları ve bu konuda bilinçlendirilmeleri gerektiğini söyledi.

Ülkede yaklaşık 60 bin, Kayseri'de ise, 800'ü aşkın hastanın organ beklediğini belirten Oğuz, "Böbrek hastaları için diyaliz merkezleri bir çözüm değil. Tek çözüm yolu vatandaşlarımızı bilinçlendirerek organ bağışı yapmalarını sağlamaktır. Maalesef vatandaşlarımız bu konuda fazla bilinçli değil. Bir anne düşünün, oğlumun, kızımın yada eşimin organını bir başkasına verilmesine nasıl razı olurum, onun yarım kalmasına nasıl dayanırım gibi düşünceler var. Vatandaşlarımızın bu düşüncelerden biran önce kurtularak organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Organ bağışı yapmanın dinimizce de her hangi bir sakıncası yoktur. Tam aksine verilecek bir organla bir başkasına hayat vermek, büyük sevaplar arasında yerini almaktadır" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de, halkımızın yararına çalışan tüm derneklere mümkün olduğunca destek vermeye çalıştıklarını dile getirerek, halkımızı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet etti

kayserihaber.com.tr